Mi a manó? Itt az előkarácsonyi Instagram-őrület

Megérkezett az ünnepi szezon első kihívása a közösségi oldalakon, és a celebek már nem is bírnak magukkal. Összeszedtünk mindent, amit a My Elf Challenge-ről tudni kell. 

Karácsonyra hangolódás a celebekkel

Két héttel az ünnep előtt lassan mindenkihez elér Karácsony szelleme. Nánásiéknak ez idén nem igazán jött össze, de Dolly Partonra, aki még Covid-vakcinát is tett a fa alá és főleg Mariah Carey-re biztosan számíthatunk

Elf On The Shelf Kihivas
Karácsonymanó / Fotó: Getty Images

A közösségi médián is kezd eluralkodni a karácsonyi hangulat, köszönhetően a Twitteren és Instagramon a hírességek között terjedő My Elf Challenge-nek, írja a Hitc. A legújabb kihívást egy 2005-ben megjelent karácsonyi gyerekkönyv, és az ahhoz kapcsolódó Elf on the Shelf, vagyis manó a polcon játék inspirálta. 

WHO: Idén karácsonykor nincs ölelgetés a koronavírus-járvány miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) genfi sajtótájékoztatóján intézett tanácsokat a karácsonyi időszakra vonatkozóan. koronavírus

 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A karácsonymanó meséje című könyv szerint a Mikulás küld egy kismanót a családba, aki kifürkészi, hogy jól viselkednek-e a gyerekek. A könyvhöz jár egy kis játékmanó is, amit a szülők december folyamán a lakás különböző pontjain bújtathatnak el, hogy aztán ébredés után a gyerekek megkereshessék.

A népszerűség oka a jól hangzó, rímelő elnevezés, és éppen ezt használta ki a mostani internetes kihívás is. A #MyElfChallenge-ben részt vevő híres vagy kevésbé híres játékosoknak az a feladatuk, hogy keressenek egy másik hírességet, akinek a neve rímel a sajátjukéra. Őt aztán egy kis képpel a vállukra ültetik, ezt a fotót pedig közzéteszik. 

A kép mellé általában a következőket írják: „Bizonyára ismeritek az Elf on the Shelf-et, na de mit szóltok ahhoz, hogy…” – ami után következik a nevük és a rímpárjuk és a #myelf hashtag. 

Elő a kínrímekkel!

A kihívást Garcelle Beauvis amerikai színésznő, televíziós műsorvezető indította el azzal, hogy a saját fotóját Pharrell Williams vállára montírozta.

Innen nem volt megállás. Jött Elizabeth Banks, aki a Forrest Gumpot játszó Tom Hanks-et ültette a vállára Beauvis posztjának hatására. A Bosszúállók sztárja, Mark Ruffalo Robert Downey Jr.-t photoshoppolta a fényképére Tony Stark szerepében. Reese Witherspoont is a Hanks-on-Banks páros ihlette meg, és egy Grease-on-Reese-zel szállt be a játékba: az 1978-as Grease című filmből Sandy és Danny ropja a vállán.

"Megtiszteltetés történelmet írni" - Itt a konzervatív Hallmark első meleg szereplős karácsonyi filmje

Egy éra vége: a Hallmark csatorna leporolta magáról a konzervativizmust: LMBTQ közösséghez szól karácsonyi filmjében. karácsonyi ház

Csatlakozott még a mókázáshoz Ryan Seacrest, Kerry Washington és a karácsony nagyasszonya, Mariah Carey. Újabban pedig cégek is felismerték, hogy karácsony előtt nekik sem rossz reklám ez a játék. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból