Donald Trump azzal kérkedett, hogy kimagasló eredményt ért el egy kognitív teszten annak ellenére, hogy az utolsó öt kérdés nagyon nehéz volt számára.

Nem nagy teljesítmény a teszt egy átlagos embernek

Az amerikai elnöknek a TikTok betiltása és a Nemzeti Hősök Nemzeti Kertjének létrehozása mellett kognitív tesztek megoldására is maradt ideje.

A Donald Trump által megoldott teszt viszont nem egy hagyományos IQ-teszt, hanem a Montreal Kognitív Értékelés (MoCA), amelyet az Alzheimer-kór és a kognitív diszfunkciók mérésére használnak. A MoCA megalkotója, Dr Ziad Nasreddine megerősítette, hogy a teszt mindenki számára egyszerű, akinek rendben vannak a kognitív képességei.

Donald Trump Teszt
/ Fotó: Alex Wong

A tesztben olyan egyszerű feladatok szerepelnek, mint a különböző állatok felismerése, egyszerű rajzok másolása, számsorozatok csökkenő vagy növekvő sorrendbe állítása.

Donald Trump ezúttal a Linkin Park slágerét lopta, letiltotta a Twitter

Donald Trump oldala miatt már többször is nehéz helyzetbe került a Twitter. Az amerikai elnök erőszakos kijelentéseket tett a Black Lives Matter mozgalom kapcsán. Összeesküvés-elméleteket népszerűsített és meggondolatlan egészségügyi tanácsokkal okította a követőit. A Twitter igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy felhívják a felhasználók figyelmét az esetleges téves információkra.

Barry Blitt veterán karikaturista a The New Yorker magazinban közzé tett karikatúrájával, némileg elismerte Donald Trump teljesítményét, hiszen ki kellett lépnie a sablonos gondolkodásból, hogy remekeljen a teszten, írja a Design Taxi. Blitt egyszersmind újraalkotta a tesztet, amelyben elképzelte, hogyan is oldotta volna meg az amerikai elnök az egyes feladatokat.

A karikatúra átértelmezi a tesztet

A feladványokat kétségkívül kreatívan oldotta meg. Az állatokat ábrázoló munkát illetően szó szerint vette „a nevezze meg” felszólítást, és a Gus, a Jeff és a Bob neveket adta nekik. A “másolja le a kockát” feladatnál a kocka szó lemásolásával oldotta meg a feladványt, amely gyakorlatilag helyesnek is elfogadható.

Twitter Publish

No Description

Trump nem állította, hogy teljesen hibátlanul oldotta meg a tesztet, tehát lehettek olyan témák, amelyben nem volt túl jó. Blitt karikatúráján például meg kellett találni a kakukktojást George Washington, Abraham Lincoln, Barack Obama és egy ananász között. Trump képzeletbeli választása végül Obamára esett, hiszen ő az egyetlen demokrata a felsoroltak közül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.