Kate Moss és Cara Delevigne is megemlékeznek Karl Lagerfeldről egy új projekt által

Egy csapatnyi híresség tervez egyedi fehér inget az elhunyt dizájner, Karl Lagerfeld emlékére, írja a Dazeddigital.

Karl Lagerfeld, az ikonikus tervező öt hónapja hunyt el, de az emléke még mindig él. A párizsi megemlékezést követően néhány híresség most egy újabb projekt által tiszteleg a dizájner hagyatéka előtt. Ehhez pedig azt használják, amit Lagerfeld igazán szeretett: fehér ingeket.

karl lagerfeld lagerfeld kate moss cara delevigne fehér ing projekt
A fehér ing projekt keretében hírességek tervezik meg a saját verziójukat a Karl Lagerfeld védjegyévé vált galléros fehér ingből. / Fotó: Shutterstock / Caroline Seidel

A fehér ing projekt keretében többek között Cara Delevigne, Kate Moss, Diane Kruger, Amber Valletta, Tommy Hilfiger, Alessandro Michele, Takashi Murakami és Carine Roitfeld tervezik meg a saját verziójukat a dizájner védjegyévé vált galléros fehér ingből.

A projektet Lagerfeld cégének stílus tanácsadója, Roitfeld felügyeli majd, a bevételt pedig egy francia jótékonysági szervezet, a Sauver la Vie kapja majd. Az elkészült dizájnokat a párizsi divathéten állítják majd ki.

Tilda Swinton és Pharrell is megemlékeztek Karl Lagerfeldről

A párizsi Grand Palais-ban gyűltek össze a legendás dizájner, Karl Lagerfeld barátai és családtagjai, hogy megemlékezzenek életéről és munkásságáról. A palotát Annie Leibovitz által Lagerfeldről készített fotókkal és egy fekete-fehér önportré-sorozattal díszítették. Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már nem vett részt a Chanel show-kon.


Mindahét különböző dizájnból 77 példány készül, darabját 777 euróért fogják árulni. A szám elvileg Lagerfeld kedvenc számára, a Rue de Lille-i könyvesboltjának házszámára és a kedvenc párizsi megyéjére is utal.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból