Követem Design Tilda Swinton és Pharrell is megemlékeztek Karl Lagerfeldről

Tilda Swinton és Pharrell is megemlékeztek Karl Lagerfeldről

Promóció

Négy hónappal Karl Lagerfeld halála után többen időt szakítottak a Divat Héten arra, hogy tiszteletüket tegyék a divattervező emléke előtt, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

A párizsi Grand Palais-ban gyűltek össze a legendás dizájner, Karl Lagerfeld barátai és családtagjai, hogy megemlékezzenek életéről és munkásságáról. A palotát Annie Leibovitz által Lagerfeldről készített fotókkal és egy fekete-fehér önportré-sorozattal díszítették.

Elhunyt Karl Lagerfeld legendás divattervező, a Chanel kreatív igazgatója

Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már nem vett részt a Chanel show-kon. A Hamburgban, 1933-ban született Lagerfeld húsz évesen költözött Párizsba és haláláig ott élt. Kezdetben rajzolóként dolgozott különböző divatházaknak. A Business of Fashion megemlékezésében írja: Karl Lagerfeldről széles körben elterjedt az a nézet, hogy ő a divat királya.


A másfélórás megemlékezés a Karl For Ever (Karl Örökké) nevet kapta. A szervezők a német divattervezőhöz legjobban illő kezdést választották: egy videóval indították a rendezvényt, amin Lagerfeld önmagával készít interjút.

Ezt követően a barátok – köztük Pharrell, Gigi Hadid, Carla Bruni és Jeff Koons – videókkal, musical és dráma előadásokkal tisztelegtek Lagerfeld emléke előtt. Helen Mirren a divattervező könyvéből olvasott fel. Cara Delevigne Lagerfeld egyik kedvenc írója, Collette soraival emlékezett meg elhunyt barátjáról. Tilda Swinton Virginia Woolf Orlando-jából adott elő egy részletet.

Miután a kreatív ipar különböző területeiről érkezők emlékeztek meg Karl Lagerfeldről, az estét a divatipar képviselői zárták. / Fotó: flyerz

Miután a kreatív ipar különböző területeiről érkezők emlékeztek meg Lagerfeldről, az estét a divat ipar képviselői zárták. A Louis Vuitton vezetői fejezték ki tiszteletüket a divattervező iránt, köztük a CEO, Bernard Arnault is, aki Lagerfeld és Picasso között vont párhuzamot.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3