Négy hónappal Karl Lagerfeld halála után többen időt szakítottak a Divat Héten arra, hogy tiszteletüket tegyék a divattervező emléke előtt, írja a Dazeddigital.

A párizsi Grand Palais-ban gyűltek össze a legendás dizájner, Karl Lagerfeld barátai és családtagjai, hogy megemlékezzenek életéről és munkásságáról. A palotát Annie Leibovitz által Lagerfeldről készített fotókkal és egy fekete-fehér önportré-sorozattal díszítették.

Elhunyt Karl Lagerfeld legendás divattervező, a Chanel kreatív igazgatója

Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már nem vett részt a Chanel show-kon. A Hamburgban, 1933-ban született Lagerfeld húsz évesen költözött Párizsba és haláláig ott élt. Kezdetben rajzolóként dolgozott különböző divatházaknak. A Business of Fashion megemlékezésében írja: Karl Lagerfeldről széles körben elterjedt az a nézet, hogy ő a divat királya.


A másfélórás megemlékezés a Karl For Ever (Karl Örökké) nevet kapta. A szervezők a német divattervezőhöz legjobban illő kezdést választották: egy videóval indították a rendezvényt, amin Lagerfeld önmagával készít interjút.

Ezt követően a barátok – köztük Pharrell, Gigi Hadid, Carla Bruni és Jeff Koons – videókkal, musical és dráma előadásokkal tisztelegtek Lagerfeld emléke előtt. Helen Mirren a divattervező könyvéből olvasott fel. Cara Delevigne Lagerfeld egyik kedvenc írója, Collette soraival emlékezett meg elhunyt barátjáról. Tilda Swinton Virginia Woolf Orlando-jából adott elő egy részletet.

Karl Lagerfeld Channel Karl Lagerfeld Divattervező Pharrel Cara Delevigne Tilda Swinton
Miután A Kreatív Ipar Különböző Területeiről Érkezők Emlékeztek Meg Karl Lagerfeldről, Az Estét A Divatipar Képviselői Zárták. / Fotó: Flyerz

Miután a kreatív ipar különböző területeiről érkezők emlékeztek meg Lagerfeldről, az estét a divat ipar képviselői zárták. A Louis Vuitton vezetői fejezték ki tiszteletüket a divattervező iránt, köztük a CEO, Bernard Arnault is, aki Lagerfeld és Picasso között vont párhuzamot.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet