A legfrissebb Magyar Közlönyben előkerült egy új rendelet az EMMI-től. Eszerint bejegyzik a Herczeg Ferenc-díjat, amit évente két író vehet át. A bizottság tagjai közt van a Nemzeti Alaptantervet ,,hazafiasító” Takaró Mihály irodalomtörténész is.

Új irodalmi díjatt alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma, aminek névadója Herczeg Ferenc írja a NépszavaA díjat minden évben két írónak ítélik oda. A közmédia elismerését is érdekes módon ugyanígy hívják.

Kásler Miklós Emmi Herczeg Ferenc Díj
Kásler Miklós A Sárvári Díszpolgári Cím Átvételekor / Fotó: Pajor András

A díjat olyan tehetséges fikciós vagy dokumentarista hosszú- és rövidpróza vagy drámaírók kapják meg, akik méltók Herczeg Ferenc szellemi örökségéhez. A rendelet szerint a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásával egy időben, március 15-én adják át évente.

Takaró Mihály szerint Esterházy Péter kultúraromboló, így nem kellene tanítani

Takaró Mihály irodalomtörténész július 11-én, csütörtökön adott elő, a Magyar kultúra tegnap, ma, holnap címmel. Néhány napja a hvg.hu írta meg, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv „hazafiasítását” arra a Takaró Mihályra bízták, akinek köszönhető a Nemzeti alaptanterv 2013-as korrekciója, amelynek következtében Wass Albert, Nyirő József, Szabó Dezső stb.

A díjak sorsáról döntő bizottság tagjai Takaró Mihály irodalomtörténész, Dörner György, az Új Színház igazgatója és Raffay Endre volt honvédelmi államtitkár lesznek.

Lovagkeresztet kapott a Barátok Közt Magdi anyusa és az ufós-gyíkemberes csatorna alapítója

Pénteken adta át Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere az augusztus 20. alkalmából kiosztott állami kitüntetéseket, a névsort az MTI közölte az EMMI alapján. Fodor Zsóka, a Barátok Közt Magdi anyusa is lovagkeresztet kapott. Azonban nem ő az egyedüli izgalmas név a listán. Fodor díjátadóját Schmuck Andor dokumentálta: Tiszta szívemből gratulálok, Zsóka!

Négy évig biztosan ők maradnak, ugyanis addig kötelesek elvállalni a posztot.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet