Jó hír érkezett.
A palota január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves hercegnőn előző nap – előre betervezett – hasüregi műtétet hajtottak végre, amely sikerrel járt. Akkor azt mondták, hogy Katalin valószínűleg 10-14 napot tölt kórházban, utána otthonában lábadozik, és valószínűleg csak a húsvétot követő időszak után tér vissza a közéleti feladatainak ellátásához.
Katalin január 29-én távozott a magánkórházból a királyi család windsori rezidenciáján lévő otthonába. A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, és Katalin a kórházi kezelés óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt.
Azóta számtalan találgatás kering a műtét okáról, de az udvar ezek közül egyet sem erősített meg. A Kensington-palota hangsúlyozta, hogy Katalint nem daganatos megbetegedéssel kezelték, de az udvar részéről eddig nem hangzott el utalás arra, hogy mikorra várható a hercegnő első nyilvános programja.
A brit védelmi minisztérium azonban kedden közzétette III. Károly király idei hivatalos születésnapi rendezvénysorozatának programját, és ebben az szerepel, hogy a hercegnő jelen lesz a Trooping the Colour nevű katonai felvonulás június 8-án esedékes formális főpróbáján. A közleményből az nem derül ki, hogy ez lesz-e Katalin első megjelenése lábadozása után, de a hercegnő műtétje óta ez az első olyan hivatalos bejelentés, amely arról szól, hogy a trónörökös felesége jelen lesz egy nyilvános programon. A védelmi tárca bejelentésében szerepel az is, hogy a király részt vesz a fő születésnapi ünnepségen, amely a nyilvános főpróba után egy héttel, június 15-én lesz. III. Károlyt ugyancsak január óta daganatos megbetegedéssel kezelik, de az udvar nem részletezte a 75 esztendős uralkodó betegségének mibenlétét.
Károly a diagnózis óta szintén nem vesz részt nyilvános programokon, de államfői tisztségével járó hivatali teendőit ellátja, és két hét szünet után ismét személyesen fogadja Rishi Sunak miniszterelnököt a szokásos heti audienciákon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet