Vilmos herceg, Katalin hercegné, valamint gyermekeik elhagyták Londont, hogy norfolki vidéki otthonukban élvezhessék a karácsonyt.

Elkészült az üdvözlőkártyás fotó is

A norfolki Anmer Hallban lévő otthonukban pedig már elkészültek a legfrisebb családi fotók. 

Katalin Hercegne Vilmos Herceg Kate Middleton
Katalin Cambridge-I Hercegnő És Férje, Vilmos Herceg A Gyerekeivel / Fotó: Matt Porteous / Mti

A Kensington-palota által 2020. december 17-én közreadott, 2020 karácsonyára készült üdvözlőkártya Katalin cambridge-i hercegnőről, Vilmos cambridge-i hercegről, a brit trónörökös elsőszülött fiáról és három gyermekükről; Sarolta hercegnőről, valamint Lajos és György hercegről.

Eközben a átlagembereknél

Azért is hathat érdekesen a királyi pár videéki karácsonyozása, mert nagyjából 34 millió embernek megtiltották. A koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott, háromfokozatú angliai készenléti rendszer legmagasabb szintje lépett életbe szerdán Londonban és néhány környező megyében, miután az utóbbi időszakban jelentősen megugrott az új fertőződések száma ezekben a térségekben.

Kapcsolódó cikk

Az intézkedés alapján az érintett térségekben szerdától nem nyithatnak ki a múzeumok, a turistalátványosságok, a zárt terű szórakozóhelyek, be kell zárniuk a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhozszállításra felvehetnek ételrendelést.

Emellett a nem egy háztartásban élők zárt terekben nem tarthatnak összejöveteleket, és a szabadtéri helyszíneken is csak hat, nem egy fedél alatt lakó ember tartózkodhat egymás társaságában.

A stadionokban rendezett sporteseményeket csak közönség nélkül lehet megtartani.

Az oltás "elhozza a szabadulást"

A kormány azt kéri még a legmagasabb készültségi szint hatálya alá sorolt területek lakóitól, hogy lehetőleg ne hagyják el azokat a térségeket, amelyekre az intézkedés vonatkozik, és ezekbe a térségekbe a máshol élők ne utazzanak be.

Kapcsolódó cikk

Matt Hancock egészségügyi miniszter, aki hétfőn ismertette hivatalosan az alsóházban a szigorító intézkedéseket, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a múlt héten kezdődött és egyre nagyobb térségekre kiterjedő nagy-britanniai oltási kampány “elhozza a szabadulást” a járvány igája alól. Időbe telik azonban, mire az oltások hatása országosan érezhetővé válik, és addig ki kell tartani a korlátozások mellett – tette hozzá.

A karácsonyi engedékenység számos emberéletbe kerülhet

A héten azonban vita bontakozott ki arról, hogy a jelenlegi járványhelyzetben szabad-e enyhíteni a karácsonyi időszakra a korlátozások szigorán.

A brit kormány tervei szerint december 23. és 27. között három háztartás nem egy fedél alatt élő tagjai találkozhatnának magánlakásokban, és az éjszakát is együtt tölthetnék.

Emellett az utazási korlátozások is enyhülnének.

A két legtekintélyesebb brit orvosi szakfolyóirat, a Health Service Journal és a British Medical Journal főszerkesztői azonban példátlan módon közös vezércikket jelentettek meg, amelyben meggondolatlannak nevezték az enyhítési terveket és arra figyelmeztették a kormányt, hogy a karácsonyi engedékenység számos emberéletbe kerülhet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet