Harvey Weinstein elítélése után Kate  Beckinsale is előállt az ő sztorijával, amely a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás idjén történt. 

Van még ott, ahonnan ez jött

Harvey Weinsteintől 2017-től kezdve egészen máig hangos a média az általa elkövetett szexuális zaklatások folytán. A #MeToo mozgalom valósággal széncincálta a férfit a történésekért. Pár napja azonban 23 évre ítélték el, ezzel pedig végleg eldőlni látszik a filmmogul sorsa. 

Kate Beckinsale Harvey Weinstein Szexualis Zaklatas
Beckinsale És Weinstein Vitatkoznak A New York-I Premieren / Fotó: Eric Charbonneau

Azonban tévedünk, ha azt gondoljuk, ezzel lecsendesednek a dolgok Weinstein körül. Kate Beckinsale ugyanis egy 2001-ben történt esetről számolt be az interneten, a producer elítélését követően. 

Az Underworld sztárja egy 19 évvel ezelőtt lőtt fotót posztolt magáról a közösségi médián, ahol épp egy fehér nadrágos kosztümszettben posztol a Serendipity bemutatóján. Elmondása szerint a premier nem sokkal a szeptemberi 11-én történt New York-i terrortámadás utánra volt időzítve. Ennek folytán a stáb nem is akart részt venni az eseményen.

https://www.instagram.com/p/B9ngeZOASEN

Weinstein, a film producere azonban megtiltotta a kollégáinak, hogy kihagyják a film első vetítését. Kate Beckinsale ezt némiképp egy visszafogott szettel próbálta kompenzálni, hiszen úgy érezte, a bemutató nem olyan időben kerül megrendezésre, amikor megengedett lenne egy csinos koktélruhában parádézni a vörös szőnyegen. 

Ennyit az empátiáról

Az alázatos és empatikus lépés a színésznőtől azonban meghozta eredményét. Weinstein teljes mértékben kiborult, hogy a film sztárja ilyen “maskarában” lépett a vörös szőnyegre. Beckinsale visszaemlékezése szerint a producer másnap meghívta a házába, ahol üvöltve közölte vele, hogy egy “[email protected] [email protected] lezbikus”, amiért elegáns ruha helyett egy nadrágot mert felvenni a premier estéjére. 

Harvey Weinstein szerint Jennifer Anistont meg kellene ölni

Harvey Weinstein, a világ egyik legbefolyásosabb filmrendezőjének nem áll túl jól a szénája, tekintve, hogy 2017 óta hangos tőle és az általa elkövetett nőket ért szexuális abúzusok miatt a média. A #MeToo mozgalom valósággal kikészítette a férfit. A Ponyvaregény producerét idén február végén nemi erőszakot végzett cselekedetekért bűnösnek nyilvánították, ezért huszonhárom évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A színésznő könnyek között próbálta elmagyarázni Harvey Weinsteinnek, hogy ilyen tragikus eseményeket követően, amikor mások még a családtagjaikat keresik a romok között, egyszerűen nem illő a filmmogul által elképzelt ruhakölteményekben nagyközönség elé lépni. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem érdekel! Ez az én premier estem volt, és én egy p_ncit akartam a vörös szőnyegen látni, erre tessék, mit kaptam[/perfectpullquote]

– ordította Weinstein. Beckinsale arra is kitért, miért éppen most állt elő ezzel a történettel, amikor igen régi esetről van szó. Elmondása szerint azonban a történet korábbi nyilvánosságra tételével semmit sem tudott volna elérni tekintve, hogy az olyan inhumánus és beteges zaklatások, amilyeneket ő is megtapasztalt korábban, nem számítanak törvényen kívüli cselekedetnek. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Remélem, és imádkozom azért, hogy a filmipar végre törvényen kívülivé nyilvánítsa a hatalom mámorától megrészegült emberek zaklatásait, nyilvánosságra hozzák és kiiktassák ezeket a történeteket. Ez minden nemre vonatkozik, örökre [/perfectpullquote]

tette hozzá a színésznő. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet