Kate Winslet számos olyan fiatalt ismer, aki nem meri vállalni szexualitását. Az Ammonite filmjének apropóján kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplőiről, ítélkezésről is.

Ha kitudódna, nem kapnának heteroszexuális szerepeket az LMBTQ közösség színészei

Kate Winslet Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő új filmje, az Ammonite hamarosan debütál. 

Egy, a 19. században élt paleontológust alakít Winslet, aki állítólag leszbikus volt. Az Ammonite apropóján a The Times interjúvolta meg a színésznőt, amelyben többek között felmerültek az LMBTQ közösséget érintő kérdések is.

Kate Winslet Leszbikus Lmbtq Ammonite
Kate Winslet Oscar-Díjas Színésznő / Fotó: Getty Images

Winslet szerint az LMBTQ közösséghez tartozó színészek közül még mindig sokan eltitkolják a szexualitásukat attól való félelmükben, hogy ha kitudódna, nem kapnának többé heteroszexuális szerepeket.

Számos fiatalt ismert Kate Winslet, akik rettegnek a coming outtól

Winslet „legalább négy színészt” ismer, akik azért nem bújnak elő, mert úgy gondolják, az tönkretenné a karrierjüket. Véleménye szerint ez roppant fájdalmas. A színésznő kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplői részéről tapasztalt ítélkezésről, megkülönböztetésről ás homofóbiáról, és hozzátette, hogy az LMBTQ közösségnek is szüksége lenne a #MeToo-hoz hasonló mozgalomra.

„Megszámolni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok – néhányan jól ismertek, mások feltörekvők –, akik rettegnek attól, hogy kiderül a szexuális irányultságuk, és ez akadálya lesz annak, hogy heteroszexuális szerepeket kapjanak” – nyilatkozta Winslet.

Beszámolt arról is, hogy egy nagyon híres színészt nemrég arra utasított az ügynöke, hogy tartsa titokban, kihez vonzódik: „Azt mondta az illetőnek az ügynök: »Úgy tudom, biszexuális vagy – de ezt nem hoznám nyilvánosságra«” – mesélte Kate Winslet.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet