Nézem Film „A díj a tiétek” – Anthony Hopkins és Kate...

„A díj a tiétek” – Anthony Hopkins és Kate Winslet is az egészségügyi dolgozóknak ajánlották díjaikat

Promóció

A virtuálisan megtartott Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Kate Winslet Oscar-díjas (A felolvasó, 2009) színésznő és Anthony Hopkins Oscar-díjas (A bárányok hallgatnak, 1991) színézt is díjazták. 

Mind a ketten az egészségügyi dolgozóknak ajánlották díjukat

Promóció
- Advertisement -

A díjazottak otthonukból, felvételről jelentkeztek be és mondtak köszönetet pályafutásuk elismeréséért. Anthony Hopkins a díját a világszerte a mentőszolgálatoknál dolgozóknak ajánlotta. Winslet elmondta, hogy furcsán érzi magát a színészi életműdíj miatt, és hozzáfűzte: most inkább azoknak jár a taps, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdenek, írja a Variety.

A virtuális gálát a Torontói Filmfesztivál egy mozijában rendezték meg, csekélyszámú közönség jelenlétében. A fesztivál a pandémia miatt idén drasztikusan karcsúsított formában zajlik, a mozis vetítésekre csak a torontóiak válthatnak jegyet.

Kate Winslet és Anthony Hopkins a 15. Screen Actors Guild Awards díjátadóján, Los Angelesben, 2009. január 25-én / Fotó: Lester Cohen

A TIFF életműdíjával tüntették ki Chloe Zhao és Mira Nair rendezőket is. A díjátadó gála Martin Scorsese szintén előre felvett bevezetőjének vetítésével kezdődött. Scorsese egyébként produere volt a Pieces of a Woman filmnek, amelynek rendezője Mundruczó Kornél. A film az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon díjjal – legjobb női szereplő lett Vanessa Kirby – távozott. A filmrendező megindultságát fejezte ki afölött, hogy az olyan fesztiválok, mint a torontói, továbbra is zajlanak.

Security Check Required

No Description

Mint a 77 éves Oscar-díjas filmes mondta: szomorú látni, hogy a mozit marginalizálják, leértékelik és a “házias ételek” közé sorolják.

Nem emlékeztethetjük az embereket eléggé arra, hogy ez a figyelemre méltó művészeti ág sokkal több mint szórakoztatás, legjobb pillanataiban csoda és inspiráció forrása

– mondta. A videóban látható háttér egyébként nem véletlen, ugyanis festőművésznek sem utolsó Hopkins.

Nagyon örül Hopkins, hogy még mindig dolgozhat

Winslet új filmje, az Ammonite torontói premierje után kapta meg a díjat. A felolvasó filmért 2009-ben Oscar-díjat nyert színésznő egyébként az új Wes Anderson-filmben, a The French Dispatch is szerepel, amelyet az idei év egyik legjobban várt alkotásai közé soroltuk. A megjelenési premierjét októberre halasztották a koronavírus-járvány miatt.

Az Ammonite filmben a 19. századi angol paleontológust, Mary Anninget alakította. A Francis Lee rendezésében készült romantikus drámában Saoirse Ronan játssza a szerelmét.

Anthony Hopkinsnak a The Father (Az apa) című filmjét vetítették a kanadai fesztiválon, amelyben a szintén Oscar-díjas Olivia Colman is szerepel. A Florian Zeller színművéből készült filmadaptációban Hopkins demenciában szenvedő idős férfit játszott. A 82 éves Oscar-díjas brit színész arról is szólt videóüzenetében, hogy nagyon örül, hogy még mindig dolgozhat.

AMMONITE Trailer (2020) Saoirse Ronan, Kate Winslet Movie

AMMONITE Trailer (2020) Saoirse Ronan, Kate Winslet, Drama Movie © 2020 – NEON

Chloe Zhao a hét végén befejeződött Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte az Arany Oroszlán-díjat Nomadland című filmjével. A produkció, amelynek főszereplője Francis McDormand, egy megözvegyült nőről szól, aki a 2008-as pénzügyi válság után felszámolja addigi életét és kocsijába költözve nomádként vág neki az Egyesült Államoknak.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 19-én zárul.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3