Elárverezik Katharine Hepburn szerelmes leveleit, amit Howard Hughesnek írt

Howard Hughes és Katharine Hepburn romantikus kapcsolata másfél évig tartott. Nem házasodtak össze, de szerelmi történetük nagy port kavart annak idején Hollywoodban, és a 2004-ben bemutatott Az Aviátor című filmben is megörökítették.

9 millió forint is lehet a gyűrű értéke

A levelek többsége először fordul meg aukción, írja a CNN. A július 23-i árverésen arra a gyémánt eljegyzési gyűrűre is lehet majd licitálni, amit a legendás filmrendező-filmproducer, Howard Hughes adott a filmsztárnak 1938-ban.

A gyűrű értékét 20-30 ezer dollárra (6-9 millió forintra) becsülte a Profiles in History aukciósház. Az árverésen egyebek mellett Katharine Hepburn több mint 50 kézzel írott levele és más írásos feljegyzései szerepelnek a tételek között.

katharine hepburn howard hughes levelek arveres
Howard Hughes filmrendező (b) és Katharine Hepburn színésznő / Fotó: Wikimedia Commons

Hughes és Hepburn romantikus kapcsolata másfél évig tartott. Nem házasodtak össze, de szerelmi történetük nagy port kavart annak idején Hollywoodban, és a 2004-ben bemutatott Az Aviátor című filmben is megörökítették. Hughest Leonardo DiCaprio, míg Hepburnt Cate Blanchett alakított, akit az idei amerikai tévékritikusok díjára is jelöltek a Mrs. America miatt.

“A legkiválóbb főnök”

A levelezés értékét előzetesen 15 ezer dollárra (4,7 millió forintra) becsülte az auciósház. Hepburn nem a saját nevét írta a levelei alá, hanem olyan álneveket vagy játékos állatneveket használt, mint a “Country Mouse” vagy “Mrs. H. R. Country”.

The Aviator (2004) Official Trailer #1 – Leonardo DiCaprio

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FA…

A levelekben Hughest “a legkiválóbb főnökömnek” nevezi, de egy alkalommal azt is írta róla, hogy olyan “ragyogó elme, mint Einstein” és olyan “elegáns, mint egy gazella”.

A levelek és az eljegyzési gyűrű a Hughes-gyűjteményből származik, amely a rendező könyvelője, Vernon C. Olson hagyatékában maradt fenn.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból