Elsikkasztotta temploma pénzét férfi partnerekre a pap

Majdnem 100 ezer dollárt sikkasztott el egy philadephiai plébános a szolgálati templomából. A pénzt New Jersey-ben költötte el egy tengerparti házra, vacsorákra és férfi partnerekre a Grindr társkereső oldalról.

A Philadelphia Magazine számolt be róla, hogy Joseph McLoone atya ellen a Chester Megyei Ügyészség letartóztatási parancsot adott ki. A pap a Downingtown-i Szent József Katolikus Templomban teljesített plébánosi szolgálatot. Az elfogató parancsot azért szabták ki rá, mert elsikkasztotta a hívek adományait, összesen 98 400 dollárt.

Joseph McLoone Philadephie sikkasztás Grindr
Joseph McLoone atya (balra) és a Downingtown-i Szent József Templom (jobbra) / Fotó: Google Maps

McLoone a pénzből egy tengerparti nyaralót vásárolt magának New Jersey-ben, valamint méregdrága vacsorákat rendezett belőle. Továbbá meleg párjait pénzelte a Grindr randioldalról. A helyi egyházmegyének már 2010 óta tagja volt. Az ügyészségnek egy éve vált gyanússá a tevékenysége.

Így kerül közös platformra a divat és a katolikus képzelet

5500 négyzetméteren, 25 teremben mutatták be a papi és főpapi viseleteket a Met saját tárgyaival, és az olyan dizájnerdarabokat, amiket a katolikus ikonográfia, stílus, szentek, angyalok és Szűz Mária inspirált. El Greco bíborosa ihlette pelerin, egy elsőáldozó-ruha ihlette Chanel menyasszonyi ruha, Zurbarán festményeinek szerzetei által inspirált estélyik, Vivienne Westwood ruhakölteményei, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent és Jean Paul Gaultier munkái voltak például a kiállítás alkotásai között.

Az atya 2011-ben hozott létre egy bankszámlát a Square-nél, azon keresztül végezte a pénzmosást. Az érsekséget könnyen meggyőzte arról, hogy a bevételt a templom költségeibe fekteti. Nyilatkozatukban az áll, hogy az eset felkavaró és a továbbiakban együttműködnek a hatóságokkal. Az 58 éves papot 18 pontban vádolják.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból