Nézem Színház Gothár Péter etikai vizsgálatot kért a Színművészetinél, maga ellen...

Gothár Péter etikai vizsgálatot kért a Színművészetinél, maga ellen a szexulális zaklatás ügyében

Promóció

Ma kora délután a Katona József Színház Gothár Péter rendező, a Színház- és Filmtörténeti Egyetem tanára közleményét tette közzé hivatalos Facebook-oldalán, aki maga vallotta be, ő zaklatta egyik munkatársát.

Promóció
- Advertisement -

Mint arról a ContextUs is beszámolt, a Katona József Színház hivatalos Facebook-oldalán adta hírül azt a közleményt, amelyben egy dolgozójuktól megválnak “erkölcstelen viselkedése” okán.

Gothár Péter a Színház- és Filmtörténeti Egyetem tanára / Fotó: MTI

A meg nem nevezett személyt homály fedte, bármennyire is próbálta a sajtó kideríteni, a Katona sajtóosztályához fordulni. Az Index szexuális zaklatásról írt, ám kedden még ők sem tudták, ki lehet a bizonyos zaklató.

Botrány a Katona József Színházban: Erkölcstelen viselkedés miatt kirúgták a munkatársukat

Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Hogy pontosan mit tett, azt nem részletezi a közlemény. Mindenesetre a Katona az egész társulatnak felajánlotta egy pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

A mai napon, szintén a Katona Facebook-oldalán lehetett olvasni, miszerint maga Gothár Péter kérvényezte, tegyék közzé a nyilatkozatát, ahol színt vall. Ellentmondás a két nyilatkozat között, hogy míg a társulat közleménye többes számban beszélt zaklatottakról, addig Gothár egyes számban.

Gothár Péter maga vallotta be, hogy ő zaklatta szexuálisan kollégáját

A ContextUs is hírt adott a Katona József Színház által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményről, miszerint a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

A Színház- és Filmtörténeti Egyetem, ahol tanít Gothár, szintén közleményt adott ki. A nyilatkozatból kiderül, maga Gothár kereste meg az egyetemet a mai napon, hogy etikai vizsgálatot kérjen önmaga ellen.

A vizsgálat lezárultával az eredményről tájékoztatjuk az egyetem polgárait és a közvéleményt

– olvasható a közleményben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3