Gothár Péter etikai vizsgálatot kért a Színművészetinél, maga ellen a szexulális zaklatás ügyében

Ma kora délután a Katona József Színház Gothár Péter rendező, a Színház- és Filmtörténeti Egyetem tanára közleményét tette közzé hivatalos Facebook-oldalán, aki maga vallotta be, ő zaklatta egyik munkatársát.

Mint arról a ContextUs is beszámolt, a Katona József Színház hivatalos Facebook-oldalán adta hírül azt a közleményt, amelyben egy dolgozójuktól megválnak “erkölcstelen viselkedése” okán.

katona zaklató rendező katona józsef színház színművészeti egyetem
Gothár Péter a Színház- és Filmtörténeti Egyetem tanára / Fotó: MTI

A meg nem nevezett személyt homály fedte, bármennyire is próbálta a sajtó kideríteni, a Katona sajtóosztályához fordulni. Az Index szexuális zaklatásról írt, ám kedden még ők sem tudták, ki lehet a bizonyos zaklató.

Botrány a Katona József Színházban: Erkölcstelen viselkedés miatt kirúgták a munkatársukat

Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Hogy pontosan mit tett, azt nem részletezi a közlemény. Mindenesetre a Katona az egész társulatnak felajánlotta egy pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

A mai napon, szintén a Katona Facebook-oldalán lehetett olvasni, miszerint maga Gothár Péter kérvényezte, tegyék közzé a nyilatkozatát, ahol színt vall. Ellentmondás a két nyilatkozat között, hogy míg a társulat közleménye többes számban beszélt zaklatottakról, addig Gothár egyes számban.

Gothár Péter maga vallotta be, hogy ő zaklatta szexuálisan kollégáját

A ContextUs is hírt adott a Katona József Színház által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményről, miszerint a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

A Színház- és Filmtörténeti Egyetem, ahol tanít Gothár, szintén közleményt adott ki. A nyilatkozatból kiderül, maga Gothár kereste meg az egyetemet a mai napon, hogy etikai vizsgálatot kérjen önmaga ellen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A vizsgálat lezárultával az eredményről tájékoztatjuk az egyetem polgárait és a közvéleményt[/perfectpullquote]

– olvasható a közleményben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból