Ma kora délután a Katona József Színház Gothár Péter rendező, a Színház- és Filmtörténeti Egyetem tanára közleményét tette közzé hivatalos Facebook-oldalán, aki maga vallotta be, ő zaklatta egyik munkatársát.

Mint arról a ContextUs is beszámolt, a Katona József Színház hivatalos Facebook-oldalán adta hírül azt a közleményt, amelyben egy dolgozójuktól megválnak “erkölcstelen viselkedése” okán.

Katona Zaklató Rendező Katona József Színház Színművészeti Egyetem
Gothár Péter A Színház- És Filmtörténeti Egyetem Tanára / Fotó: Mti

A meg nem nevezett személyt homály fedte, bármennyire is próbálta a sajtó kideríteni, a Katona sajtóosztályához fordulni. Az Index szexuális zaklatásról írt, ám kedden még ők sem tudták, ki lehet a bizonyos zaklató.

Botrány a Katona József Színházban: Erkölcstelen viselkedés miatt kirúgták a munkatársukat

Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Hogy pontosan mit tett, azt nem részletezi a közlemény. Mindenesetre a Katona az egész társulatnak felajánlotta egy pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

A mai napon, szintén a Katona Facebook-oldalán lehetett olvasni, miszerint maga Gothár Péter kérvényezte, tegyék közzé a nyilatkozatát, ahol színt vall. Ellentmondás a két nyilatkozat között, hogy míg a társulat közleménye többes számban beszélt zaklatottakról, addig Gothár egyes számban.

Gothár Péter maga vallotta be, hogy ő zaklatta szexuálisan kollégáját

A ContextUs is hírt adott a Katona József Színház által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményről, miszerint a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Közleményt jelentetett meg a Katona József Színház, amelyben arról írnak, hogy a színház egyik munkatársa „erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

A Színház- és Filmtörténeti Egyetem, ahol tanít Gothár, szintén közleményt adott ki. A nyilatkozatból kiderül, maga Gothár kereste meg az egyetemet a mai napon, hogy etikai vizsgálatot kérjen önmaga ellen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A vizsgálat lezárultával az eredményről tájékoztatjuk az egyetem polgárait és a közvéleményt[/perfectpullquote]

– olvasható a közleményben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.