A bíróság is kimondta, hogy Katy Perry lopta az egyik legnagyobb slágerét

A Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez.

Perry, az ítélet szerint Marcus Gray Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta slágeréhez, írja a The Guardian.

Katy Perry Plágium Dallopás Dark Horse
Katy Perry / Fotó: Getty Images

A következőkben a bíróság arról fog dönteni, mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnek, a dal szerzőinek és a producereknek.

Katy Perry elmondhatja magáról, hogy jobb, mint Barack Obama vagy Justin Bieber – Perry a legnépszerűbb Twitteren

Több mint 107 millió követővel bír Katy Perry, így ő a Twitter legnépszerűbb felhasználója, írja az . Az énekesnő ezzel olyan hírességeket utasított maga mögé, mint Justin Bieber, Taylor Swift és Barack Obama . Már két éve nem ül az elnöki székben Barack Obama.

A Flame művésznév alatt zenélő Marcus Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért.

Katy Perry – Dark Horse (Official) ft. Juicy J

Listen to Katy’s new song “Smile”: https://katy.to/smileID Get “Dark Horse” from Katy Perry’s ‘PRISM’: http://katy.to/PRISM Katy Perry Complete Collection on…

Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a már 2,6 milliárd megtekintésnél járó Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt. A felperes és a bíróság azonban máshogy látta.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk