A Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez.

Perry, az ítélet szerint Marcus Gray Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta slágeréhez, írja a The Guardian.

Katy Perry / Fotó: Getty Images

A következőkben a bíróság arról fog dönteni, mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnek, a dal szerzőinek és a producereknek.

Katy Perry elmondhatja magáról, hogy jobb, mint Barack Obama vagy Justin Bieber – Perry a legnépszerűbb Twitteren

Több mint 107 millió követővel bír Katy Perry, így ő a Twitter legnépszerűbb felhasználója, írja az . Az énekesnő ezzel olyan hírességeket utasított maga mögé, mint Justin Bieber, Taylor Swift és Barack Obama . Már két éve nem ül az elnöki székben Barack Obama.

A Flame művésznév alatt zenélő Marcus Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért.

Katy Perry – Dark Horse (Official) ft. Juicy J

Get “Dark Horse” from Katy Perry’s ‘PRISM’: http://katy.to/PRISM Katy Perry Complete Collection on Spotify: http://katy.to/SpotifyCompleteYD Katy Perry Essentials on Apple Music: http://katy.to/AMEssentialsYD Watch your favorite Katy videos on YouTube: http://katy.to/MusicVideosYD Follow Katy Perry: Website: http://katy.to/WebsiteYD Instagram: http://katy.to/InstagramYD Twitter: http://katy.to/TwitterYD Facebook: http://katy.to/FacebookYD Directed by Matthew Cullen & Produced by Dawn Rose,

Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a már 2,6 milliárd megtekintésnél járó Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte.

Joyful Noise LYRICS – Flame feat. Lecrae

Lyric video to Joyful Noise from Flame’s album, Our World Redeemed **Fan-made video. All rights belong to their respective owners** Follow me on Instagram: @fanatic.116

Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt. A felperes és a bíróság azonban máshogy látta.