Egy középiskolai tanár, aki Z méretű melleivel sokkolta az iskolát, azt állítja, hogy nem plasztika, hanem egy ritka betegség okozza állapotát.

Kayla Lemieux azzal került a világ hírlapjaira, hogy hamis mellet viselt az iskolában, de azóta azt állítja, hogy a mellei teljesen természetesek, és egy betegség okozza, mely összefüggésben áll azzal, hogy interszex neműként született, írja a DailyStar.

“Nem hordok mellprotéziseket. Ezek valódiak” – mondta Lemieux a New York Postnak adott interjújában, hozzátéve, hogy ő “nem transznemű személy”, hanem “interszexnek” született, ami azt jelenti, hogy olyan biológiai nemi jellegzetességekkel rendelkezik, amelyek nem sorolhatóak be kizárólagosan tipikus női vagy férfi kategóriába vagy mindkettőnek megfelelnek.

Az állapotomat gigantomasztiának minősítik, amelyet makromasztiának vagy emlőhipertrófiának is nevezhetünk

– magyarázta. “Ritka, kétségtelen. A nőket nagyon ritkán érinti, de az én esetemben, úgy gondolom – és az orvosom is úgy gondolja –, mert nekem is XX kromoszómám van, ennek van köze hozzá, és a hormonokhoz. Az ösztrogénre való érzékenység okozta.”
Kayla Lemieux Interszex Mellek Betegseg Transznemu Hormonok

Kayla korábban férfiként identifikálta magát, 39 évesen döntött úgy, hogy női oldalát fogja erősíteni, és ehhez 2021-ben hormonpótló kezelésre volt szüksége. Elmondása szerint ez okozta a mellei megnövekedését. 

A tanár állítólagos betegségéről szólva a Cleveland Clinic azt mondta, hogy ez egy “ritka állapot, amelyben rendkívül nagy mellek alakulnak ki a túlzott mellszövetnövekedés miatt”. Eddig csak körülbelül 300 esetet jelentettek. “Azokat érinti, akiket születésükkor nőnek azonosítottak” – folytatta a klinika. “Ha gigantomasztiája van, akkor gyors és aránytalan mellnövekedést tapasztal. A mell növekedési sebessége néhány héttől több évig terjedhet” – olvasható a Cleveland Clinic honlapján. “Előfordulhat pubertáskor, terhesség vagy gyógyszerszedés során. Egyes esetekben spontán és ok nélkül jelentkezik.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet