Az imádság talán nem része a mindennapi életünknek, de időnként tanúi lehetünk néhány olyan csodának, amelyek azt mutatják, hogy az imák mégis meghallgatásra lelnek.

„Az ikrek ma meg fognak születni, és meg fognak halni” – mondta egy orvos Kayla Marie Ibarrának, miközben a szülőszobára szállították. Az édesanya nem akart hinni a fülének. „Tessék?” – kérdezte az orvostól, aki erre hozzátette: „Azok a babák, akik ennyire korán születnek, egyszerűen nem maradnak életben. Ez lehetetlen” – írta a Theepochtimes

Ezt egy képzett orvos mondta a kanadai édesanyának, amikor a terhesség 22. hetében vajúdni kezdett az ikreivel. Ezek a szavak és az orvos tapasztalata azonban még nem győzték meg a nőt, és továbbra sem adta fel a reményt.
Az ikrek szinte csodával határos módon mégis életben maradtak, bár 115 napot kellett az újszülött intenzív osztályon tölteniük.

A tökéletes otthon

Kayla és a férje 18 éves koruk óta házasok, és nagyon lelkesen készültek a családalapításra. 2016. október 19-én megszületett első gyermekük, Noah. Egészséges baba volt, és csaknem két évvel később a pár úgy döntött, itt az ideje egy második babának.
Kayla hamarosan ismét teherbe esett, és nem sokkal később az is kiderült, hogy ikreket várnak. A nő férje és anyósa már gyanították, hogy erről lehet szó, mert nagyon gyorsan mutatkoztak a terhesség jelei, így Kayla volt a leginkább megdöbbenve.

A fordulópont

Minden zökkenőmentesen ment 2018. szeptember 23-ig, amikor Kayla meghűlt, és borzalmasan érezte magát – ekkor 21 hete és 5 napja volt terhes.
Felhívta telefonon a szülésznőjét, aki sürgette, hogy menjen el kivizsgálásra, és Kayla bele is egyezett, bár akkor még úgy gondolta, nem lehet semmi komoly baj.
Hosszú órákat töltött a kórházban várakozva, és amikor végre megvizsgálták, azt mondták, tiszta a vizelete. Azonban alighogy az ápolónő kimondta a szavakat, Kayla megérezte az első összehúzódást, ami azt jelezte, hogy vajúdni kezdett.
Ezután ultrahangvizsgálatot végeztek rajta, és bár az ápolónő nem hitte el, hogy ez valóban megtörténik, és folyamatosan nyugtatta az édesanyát, Kaylának hamarosan elfolyt a magzatvize, és ekkor orvost hívtak.

A rideg szakember véleménye

Az orvos azt mondta neki, hogy még aznap megszületnek az ikrei, de nem maradnak életben, mert a szülés még túl korai. A nő azt is elmondta Kaylának, hogy nem engedi, hogy lássa az ikreket, vagy meghallgassa a szívhangjukat, mert szerinte ez időpazarlás.
Az érzéketlen orvos ugyanezt elismételte a nő családjának is, akik azonnal mérlegelni kezdték a lehetőségeiket. Miközben azon gondolkodtak, mit tehetnének, Kayla sógornője arra kérte az édesanyát, hogy imádkozzon, de Kayla ezt visszautasította – haragudott Istenre.
Az orvos készen állt a szülés levezetésére, de nem tervezte begyógyszerezni Kaylát, aki így végig magánál lett volna. Ezért úgy döntött, hogy becsukja a szemét, és elmondja Istennek, mennyire dühös mindazért, ami történt, és legnagyobb döbbenetére az összehúzódások abbamaradtak az imája után.
Ezzel időt nyertek, és Kayla megkérte az orvost, hogy várjanak még. Másnap meglátogatta őt egy magas kockázatú esetekkel foglalkozó szülészorvos, aki figyelmeztette, hogy ha úgy dönt, hogy tovább vár, abba bele is halhat, és egyetlen kórház sem tartja életképesnek a babákat a 23. hét előtt.
Kayla hajthatatlan volt, elhatározta, hogy addig fog várni, amíg csak lehet, és közben a családjával megpróbáltak keresni egy helyet, ahol biztonságban megszülheti a babákat.

A csoda

Kayla 4 napig vajúdott, és bár közben folyton gyógyszerekért könyörgött, nem hallgatták meg a kérését. Közben tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, ami még veszélyesebbé tette a helyzetét.
Az új remény egy új orvos személyében érkezett meg, aki néhány telefonhívás után két londoni kórházat is talált, ahol hajlandók voltak fogadni őket. Kayla gyerekei, Luna és Ema Rose végül 21.12-kor, illetve 21.29-kor jöttek világra.
Ema volt a nagyobb, 0,45 kilóval, Luna pedig valamivel kisebb, 0,39 kiló.
A nővérek ma nagyszerűen vannak. Luna és Ema, aki most inkább a Rosie nevet használja, nagyszerűen fejlődnek, és egyáltalán nincsenek lemaradva a kortársaikhoz képest.
Kayla most próbál kiállni a koraszülött babák jogaiért, és alapított egy TwentyTwoMatters nevű nonprofit szervezetet is, ami többek között orvosi cikkeket és egy világtérképet is biztosít olyan kórházakról, amelyekhez az anyukák bátran fordulhatnak már a terhesség 22. hetében is, ha beindulna náluk a szülés.

Kapcsolódó cikk

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet