Keanu Reeves mellett számos színész és rendező, köztük Richard Gere és Spike Lee is elítéli a Cinema America elleni irányult erőszakos támadást.

Olyan hollywoodi sztárok, mint Keanu Reeves, William Dafoe és Alejandro González Iñárritu is támogatják az olasz moziközösséget, amely szélsőjobboldali támadás áldozatává vált, írja a The Guardian.

Keanu Reeves Anti Fasiszta Cinema America
Keanu Reeves Nem Nézi Jó Szemmel A Szélsőjobbosokat / Fotó: Wallpapercave

Cinema America, amely ingyenes szabadtéri vetítéseket szervez Rómában, támogatói levelet tett közzé saját Facebook oldalán, miután négy embert megtámadtak a Paul Schrader A hitehagyott című filmjének vetítését követően.

Valerio Carocci És Jeremy Irons
Jeremy Irons És Valerio Carocci A Cinema America Rendezvényén / Fotó: Quotidiano

„Elfogadhatatlan, hogy még mindig vannak olyanok, akik szerint erőszakkal rákényszeríthetik nézeteiket másokra. Nem fogadhatunk el ilyen sértést, amely nem csak a művészetet és a mozit érte, hanem az egész világot” – olvasható az üzenetben.

A levelet továbbá aláírták még Alfonso Cuarón, Spike Lee, Guillermo del Toro, és Stephen Frears rendezők, továbbá Jeremy Irons, Debra Winger, Richard Gere és John Malkovich színészek is.

Az olasz média szerint a június 16-i támadást elkövetők közül legalább egy tagja a Blocco Studentesco szélsőjobboldali szervezetnek, amely az ifjúsági tagozata a CasaPound neofasiszta politikai pártnak.

Keanu Reeves: “Neo sokkal jobb ember, mint én vagyok”

Ő volt egykor a legvonzóbb színész Hollywoodban. A hatására ikonná vált. A karrierje hektikusan alakult, de sosem állt meg. Szerepelt két Mátrix- folytatásban és számos felejthető fércműben is. De aztán jött John Wick, a Parabellummal pedig a színész 54 évesen ismét a csúcsra került. Keanu Reeves a The Jakarta Post számára adott interjút, New Yorkban.

Egy interjúban a Cinema America alapítója, Valerio Carocci elmondta: „Folyamatos támadások érnek bennünket, mert képesek vagyunk az emberek többségét kétpárti módon megszólítani. Világossá vált, hogy világszerte olyan üzenetek terjednek, amelyek helyeslik az önbíráskodást.”

Valerio Carocci
Valerio Carocci: Folyamatos Támadások Érnek Bennünket / Fotó: Notizie Oggi 24

Schrader, aki maga is aláírta a levelet elmondta, hogy ami most történik az nagyon hasonlít az ötven évvel ezelőtti történésekre, amikor is a mozis mozgalom átalakult politikai mozgalommá.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet