Elárulta Keanu Reeves, miért vállalta el a főszerepet a Mátrix 4. részében

Keanu Reeves a “gyönyörű forgatókönyv” miatt vállalta el, hogy szerepel a Mátrix 4-ben. A filmsztár erről az Empire folyóirat csütörtökön megjelenő legújabb számában beszél.

A Mátrix többé nem lesz trilógia

A Wachowski testvérek Mátrix-trilógiájának első részét több mint húsz éve mutatták be. A kasszasikert 2003-ban további két folytatás – Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak – követte.

keanu reeves matrix 4 folytatas forgatokonyv
Keanu Reeves a Mátrix – Forradalomban / Fotó: Warner Bros.

Tavaly augusztus végén robbant a hír, hogy a Mártix 4-en Lana Wachowski a testvére nélkül dolgozik. A forgatókönyvet Aleksandar Hemon és David Mitchell közreműködésével írta. A trilógia főszereplői, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss, valamint Jada Pinkett Smith is visszatér az új filmben. Sőt, az Így jártam anyátok sorozatból ismert Neil Patrick Harris is a stáb tagja.

A Mátrix egyik alkotója elküldte a fenébe Elon Muskot és Ivanka Trumpot a Twitteren

Lilly Wachowski, a Mátrix-trilógia egyik alkotója elküldte a fenébe Elon Muskot és Ivanka Trumpot a Twitteren, amiért az általa alkotott „piros kapszula” kifejezésre utaltak, írja a . „Vegyétek be a piros kapszulát” – írta Musk a Twitteren egy vörös rózsa emoji kíséretében. Ivanka Trump, az amerikai elnök, Donald Trump lánya pedig reagált rá: „Már bevettem!”

A koronavírus-járvány nem csak a Mission Impossible folytatását, de a Mátrixét is lelassította, de a készítők bejelentették, július végén folytatják a munkálatokat vírus ide vagy oda.

Imádja a forgatókönyvet Reeves

Reeves tavaly szeptemberben nyilatkozta, hogy lenyűgözi a forgatókönyv. Ezúttal pedig az Empire-nek elárulta: elsősorban a kiváló forgatókönyv miatt vállalta el újra a szereplést.  Azt egyelőre sem a színészek, sem az alkotók nem árulták el, hogyan folytatódik a trilógia.

Keanu Reeves: “Neo sokkal jobb ember, mint én vagyok”

Ő volt egykor a legvonzóbb színész Hollywoodban. A hatására ikonná vált. A karrierje hektikusan alakult, de sosem állt meg. Szerepelt két Mátrix- folytatásban és számos felejthető fércműben is. De aztán jött John Wick, a Parabellummal pedig a színész 54 évesen ismét a csúcsra került. Keanu Reeves a The Jakarta Post számára adott interjút, New Yorkban.

A Warner Bros. produkciója az eredeti tervek szerint 2021. május 21-től lett volna látható a mozikban. A koronavírus-járvány azonban hónapokra leállította a produkciós munkát, így most elképzelhető, hogy a stúdió elhalasztja a bemutatót.

Ha szeretnél betekinteni a kulisszák mögé, ebben a cikkünkben számoltunk be egy kiszivárgott felvételről a forgatásról.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból