Keanu Reeves szerint a Mátrix 4 forgatókönyve nagyon ambiciózus

Keanu Reeves elárulta, hogy mi a véleménye a Lana Wachowski által készülő Mátrix 4 forgatókönyvével kapcsolatban, írja a Joblo.

A múlt hónapban robbant a hír: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és Lana Wachowski visszatérnek a Mátrix-franchise folytatásával. Tizenöt év telt el a Mátrix – Forradalmak mozibemutatója óta, és most érkezett el az idő a sorozat továbbvitelére.

keaunu reeves matrix 4
Keanu Reeves nagyon izgatott a Mátrix 4 kapcsán / Fotó: laranjacast

A négy Oscar-díjjal jutalmazott Mátrix 1999-2004 között kultstátuszba került és a popkultúra integrált részévé vált. A hosszú fekete kabátot és Ray-Ban napszemüveget viselő rajongókba lehetett akkoriban botlani lépten-nyomon.

Keanu Reeves: “Neo sokkal jobb ember, mint én vagyok”

Ő volt egykor a legvonzóbb színész Hollywoodban. A hatására ikonná vált. A karrierje hektikusan alakult, de sosem állt meg. Szerepelt két Mátrix- folytatásban és számos felejthető fércműben is. De aztán jött John Wick, a Parabellummal pedig a színész 54 évesen ismét a csúcsra került. Keanu Reeves a The Jakarta Post számára adott interjút, New Yorkban.

Keanu Reeves egy showműsorban elárulta, hogy nagyon izgatott volt a Mátrix-projekttel kapcsolatban és amiatt, hogy Lana Wachowski vajon mit tervezett az ikonikus karakterrel, Neoval. Reeves természetesen azonnal el akarta olvasni a forgatókönyvet, amit meg is tehetett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon ambiciózus. Amilyennek lennie kell[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Reeves a forgatókönyvről. Természetesen nem csak Reeves van felcsigázva a Mátrix-franchise új darabjától, a Warner Bros. elnöke is kifejtette, hogy izgatottan várja, hogy ismét beléphessen a Mátrix világába Lana Wachowskival, akit egy igazi látnoknak, egyedi és kreatív filmkészítőnek tart. A Wachowski-fivérekből időközben Wachowski-nővérekké alakult alkotópáros bábáskodik a Mátrix-univerzum felett. Lana Wachowski (korábban: Larry) íróként, rendezőként és producerként is jegyzi a Mátrix 4-et.

wachokski sisters
A Mátrix alkotópárosa a Wachowski-lányok / Fotó: Indiewire

“Rengeteg ötletünk volt húsz évvel ezelőtt nekem és Lilly-nek, amelyek mára váltak igazán aktuálissá. Nagyon boldog vagyok, hogy ezek a karakterek visszatérnek az életembe és igazán nagyszerű, hogy újra lehetőségem adódik együtt dolgozni tehetséges barátaimmal” – újságolta Lana.

Az új Mátrix forgatása 2020-ban kezdődik, a bemutatását pedig 2022-re tervezik az alkotók.

A technológia fejlődésének köszönhetően újabb nagyszabású epikus műre számíthatnak a rajongók és abban is bíznak, hogy az eredeti trilógia még több szereplője tér majd vissza a „nyúl üregébe”.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból