Keanu Reeves színész a The Jakarta Post számára adott interjúban beszélt a zenei pályafutásáról, romantikus élményeiről a motorozásról és a John Wick sikeréről.

Ő volt egykor a legvonzóbb színész Hollywoodban. A Mátrix hatására ikonná vált. A karrierje hektikusan alakult, de sosem állt meg. Szerepelt két Mátrix-folytatásban és számos felejthető fércműben is.

Keanu Reeves Jakarta Post
Keanu Reeves Számára Az Igazi Áttörést A Féktelenül Című Film Hozta Meg / Fotó: The Jakarta Post

De aztán jött John Wick, a Parabellummal pedig a színész 54 évesen ismét a csúcsra került. Keanu Reeves a The Jakarta Post számára adott interjút, New Yorkban. A Mátrix Neója nem beszélt korábbi interjúiban arról, hogy apja börtönbe került kokain birtoklásáért, ahogy arról sem, hogy Jennifer Syme színésznővel közös gyermeküket elvesztették – eddig.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem érzem, hogy kötelezettségem lenne megosztani az emberekkel a magánéletemet, csak azért mert szeretik a munkáimat[/perfectpullquote]

– fejtette ki véleményét Reeves.

A családja Ausztráliából New Yorkba, majd Torontóba költözött, ahol a tinédzser éveit töltötte. Anyja ruhákat tervezett olyan sztároknak, mint Emmylou Harris vagy Dolly Parton. Mikor betöltötte a 18. életévét, Los Angelesbe költözött, ahol a keresztapjával élt. Nyolc hónappal később pedig már a Féktelen folyó főszerepét játszotta.

Keanu Reeves dögös fotósorozattal népszerűsíti a John Wick harmadik felvonását

Keanu Reeves a GQ magazin címlapján pózol, szívtipróként. A magazin májusi számában látható fotósorozattal a színész a Mátrix os időket idézi. A képeken fekete-fehérben, szakállal és öltönyben látható Reeves. Twitter-bejegyzésében a magazin meg is osztotta a fotók elkészültének kulisszatitkait, ahol a színész különböző dögös szerelésekben látható, tudatta a Design Taxi .

Később pedig olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Stephen Fears, Ron Howard, Lawrence Kasdan, Gus Van Sant vagy Francis Ford Coppola. De játszott Shakespeare-darabban is a Kenneth Branagh rendezte Sok hűhó semmiért filmváltozatában, amiben Antoniot alakította. Kanadában pedig színpadon alakította Hamletet.

Keanu Reeves Dogstar Banda
Keanu Reeves Életében A Mai Napig Fontos Szerepet Foglal El A Zenélés / Fotó: Nme

Alkalmanként a 2006-ban feloszlott Dogstar nevű bandában zenélt, ahol basszusgitáros volt. A nagy áttörést, pedig a Féktelenül című akciómozi hozta meg számára. A színésszel készített interjú, alábbiakban olvasható.

Nyilvánvalóan a Mátrix sokat jelent neked. Mennyire érzed magad Neo-nak?

Ő sokkal jobb ember, mint én vagyok, de igyekszem az ő értékrendje szerint élni.

Melyik tulajdonsága az, amelyiket különösen csodálod?

Csodálatos volt őt eljátszani. Úgy gondolom, a Trinity iránt érzett szerelme igazán tiszta. Valóban átéltem. Szerettem benne, ahogy a válaszokat keresi. Erős és pozitív erkölccsel rendelkezik, etikus ember, aki mindig a lehető legjobbat cselekszi.

Keanu Reeves Trinity Neo
Neo (Keanu Reeves) És Trinity (Carrie-Anne Moss) A Mátrix Című Filmben / Fotó: Fanpop

Mit jelent számodra a szerelem?

A romantikus szerelemre gondolsz? Tudod, valójában én egy magányos fickó vagyok. Nincs senki az életemben. De ha mégis bekövetkezne, akkor tiszteletben tartanám és szeretném a másik embert. Remélhetőleg eljön majd az ideje.

Úgy jellemezted magad, hogy egy magányos fickó vagy. Elégedett vagy ezzel?

Nem foglalkozom magammal olyan sokat. Színész vagyok, szóval a kérdésedre nincs igazán válaszom.

Nyugat-Hollywoodban élsz. Az emberek tisztelik a magánéletedet? Tudsz észrevétlenül járni-kelni?

A napjaim elég hétköznapiak. Természetesen vannak turistabuszok, amelyek felkeresik mindenkinek az otthonát. Kijövök reggelente az újságért és láthatod őket. Néha úgy érzed magad, mint egy ketrecbe zárt állat, de Los Angelesesben senkit sem érdekel. Néha paparazzik üldöznek, de én nem igazán csinálok semmit. Elég unalmas vagyok.

Ismert vagy arról, hogy rajongsz a motorokért (Reeves társtulajdonosa az Arch Motorcycle Company-nak – a szerk.) Mi az, ami ennyire megfogott ebben?

Sok minden. Tetszik a motorok esztétikája, szeretem a vibrálását, a mozgást és a szabadságot, amit biztosít. Szeretem azt a fajta stílust, amivel a világot bejárhatod általuk. Elég izgalmas számomra a motorozás, egyfajta fizikai élvezet, remek hely, ahol tudsz gondolkodni és érezni – vagy éppen nem érezni és gondolni semmire.

Keanu Reeves Motorozik
Keanu Reeves A Motorozás Szerelmese / Fotó: Return Of The Cafe Racers

Mi történt a korai rocksztár ambícióiddal?

Már nincsenek. Sohasem akartam. Szerettem a hangszer hangját, és azt az örömöt, ahogy megszólaltathatom a hangszert és a barátaimmal együtt zenélhetek.

DOGSTAR LIVE! ON JAY LENO

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Mennyi idős voltál akkor?

17 voltam, és egy idősebb barátnőm volt akkoriban, aki miatt sokat zenéltem. Olyan autóm volt, amelynek a hátuljában hangszórók voltak, a lány olyan zenék felé irányította a figyelmemet, mint a Joy Division és a Violent Femmes. Iszogattunk, zenét hallgattunk az autóban és csináltunk ezt-azt. Volt, hogy a hangszórókat az autó tetejére tettem és táncoltunk a parkban.

A zenének van még szerepe az életedben?

A Dogstars megszűnt, de néhanapján még összejárunk zenélni. Van egy basszusgitárom otthon és néha játszom velük együtt, de ezt csak a saját magunk szórakoztatására.

Még ki sem „hűlt” a John Wick 3, máris bejelentették a folytatást

A Lionsgate filmstúdió bejelentette, hogy a John Wick-franchise nem áll le. Már a negyedik epizód pontos premier dátumát is kitűzték 2021 május 21-re, írja a . A lelkesedés nem véletlen, hiszen a John Wick: 3. felvonás – Parabellum amerikai nyitó bevétele elérte az 56 millió dollárt, ami még a Bosszúállók: Végjáték nyitányára is ráduplázott.

John Wick egy igazi akcióhőssé vált. Gondoltad volna, hogy ez fog történni?

Természetesen az első film kapcsán nem voltak elvárások és nem gondoltunk arra, hogy lehetőség lesz a történet folytatására. De a közönség ezt akarta. Szóval köszönettel tartozunk érte.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet