Kechi Okwuchi a repülőgépbaleset évfordulója alkalmából emlékezett 60 osztálytársára, akik meghaltak, amikor a Sosoliso Airlines 1145-ös járata a Port Harcourt repülőtér kifutópályájának csapódott.

Kechi Okwuchi, a Sosoliso Airlines 1145-ös járatának 2005. december 10-i balesetének egyik túlélője, elképesztő képeket osztott meg, amelyek azt mutatják, hogyan halványodtak el a hegei a baleset óta eltelt 17 év alatt, írja a DailyStar.

A Sosoliso Airlines 1145-ös járata Nigéria fővárosából, Abujából Port Harcourtba tartott, amikor a pilóta hibája miatti balesetben a földbe csapódott. A repülőgép, egy McDonnell Douglas DC-9-32 110 emberrel a fedélzetén, megcsúszott egy füves sávon Port Harcourt kifutópályája és egy gurulóút között, belecsapódott egy beton vízelvezető csatornába, és szinte teljesen szétesett. A pilótafülke és a törzs további néhány száz métert csúszott, mielőtt lángba borult. Hét ember túlélte az első balesetet, de közülük öten órákon belül meghaltak.
Kechi, aki sikeres motivációs előadó lett a baleset után, valamint döntős lett az America’s Got Talent 12. évadában 2017-ben, egyike volt a két túlélőnek. Testének több mint 65%-án szörnyű égési sérüléseket szenvedett, és nem volt több mint 30%-a az esélye a túlélésre. Kechit a dél-afrikai johannesburgi Milpark Kórházba szállították sürgősségi ellátásra, majd a texasi Galvestonba, a Shriners Hospitals for Childrenbe szállították, ahol több mint 100 helyreállító műtéten esett át.
Kechi, aki 16 éves volt a baleset idején, 60 iskolatársával utazott haza karácsonyra a tekintélyes Ignatius Loyola Jezsuita Főiskoláról, egyikük sem élte túl.

Tizenhét év telt el a baleset óta, és 60 okom van arra, hogy folytassam. Idén kiadtam egy könyvet, és MBA diplomát szereztem. Fel fogom használni ezeket a dolgokat, hogy még büszkébbé tegyelek titeket.

“Minden léleknek, aki ma 17 éve elveszett, kedvesek az emlékeink rólad, és soha nem felejtünk el” – írta Twitter-bejegyzésében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet