Hirdetés
Kezdőlap Nézem Film Kedvenc kult-filmjeid forgatókönyvei ingyen letölthetők!

Kedvenc kult-filmjeid forgatókönyvei ingyen letölthetők!

Ha valakinek ahhoz támadna kedve, hogy mondjuk, a Mátrix, a Nagymenők, az Armageddon, a Több mint testőr, az Ómen, a Mechanikus narancs, az Addams-család vagy éppen a Robotzsaru forgatókönyvét szeretné olvasgatni, és mindezt ingyen, annak jó hírünk van! Akik pedig maguk is a forgatókönyvírás felé kacsingatnak, biztosan nagyon fognak örülni.

Hirdetés

A Shore Scripts, egy filmes szervezet ugyanis éppen most tette elérhetővé 45 klasszikussá vált film forgatókönyvét. Ezeket el lehet olvasni és le is lehet tölteni ingyenesen. Az Indiewire szerint az online könyvtárban 9 műfaj szerint lehet keresni a művek között. A kategóriák: dráma, krimi, romantikus, akció, sci-fi, horror, thriller, rajzfilm és vígjáték. Kategóriánként 5-5 film található a “fakkokban”. A Shore Scripts célja, hogy segítsen a feltörekvő forgatókönyvíróknak befutni a film-és televíziós iparban.

Használd ezt a forrást hivatkozási, inspirációszerzési és motivációs lehetőségként, hogy megtaláld és kialakítsd a saját hangod. Ez az, ami igazán magas szintre emeli a munkádat és lehetővé teszi, hogy felfigyeljenek rád  

– olvasható a Shore Scripts forgatókönyv-gyűjteményének bevezetőjében.

A Mechanikus narancs forgatókönyve is letölthető / Fotó: Russia Beyond / Getty Images

A teljesség igény nélkül az alábbi filmek scriptjei tölthetők le: Egy gyilkosság anatómiája, Beépülve, Szemtől szemben, 8 mérföld, Véres gyémánt. 

De hozzáférhető a Capote, Az utolsó szamuráj, Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Die Hard 2, az Elveszett jelentés, a Harry és Sally és a Minden végzet nehéz is. 

Ha valaki a Vissza a jövőbe 2, az Equilibrium, a Pánik szoba, a Síró játék, a Hotel Ruanda vagy a Pánikszoba forgatókönyvére kíváncsi, szintén megtalálja a számítását. De olvasható Az ördög ügyvédje, a Poltergeist: Kopogó szellem, az Oroszlánkirály, a Vörös teknős, Kiss Kiss Bang Bang, a Doktor Szöszi és a 40 éves szűz scriptje is.

A forgatókönyvek ezen a linken érhetők el.

Hirdetés