Kelemen Anna örömmel lenne a Szputnyik V orosz vakcina nagykövete. A volt Playmate szerint üdvözölte Orbán Viktor politikáját, és ekézte az Európai Uniót.

Kelemen Anna szerint az EU-t nem érdekli a magyarok épsége

Néhány napja Kelemen Anna, volt Playmate az Instagram-oldalán írta meg, koronavírus elleni oltást ő is igénybe veszi. Mi több, a Szputnyik V orosz vakcinát választja. Mint írta, utánaolvasott “okos emberektől véleményeket”. Hozzátette, nem az Európai Unió jóváhagyása alapján döntött. 

Kelemen Anna Orosz Vakcina Nagykovet Koronavirus
Kelemen Anna / Fotó: MTI

Ennek okáról a magyar kormány már bevált paneljét hívta segítségül, mint írta, nem gondolja, hogy érdekli az EU-t a magyar emberek testi épsége.

A Szputnyik V orosz vakcina arca akar lenni

Az Index megkeresésére tovább ment Kelemen Anna: ő akar lenni az orosz vakcina nagykövete Magyarországon. Szerinte hazánkban fellelhető egy “nyugat-kelet beidegződés”, mint írta, “sokan úgy vélik, hogy csak és kizárólag az a jó, ami nyugatról érkezik.”

Kapcsolódó cikk

Mint mondta a hírportálnak, gyerekkorunkban is orosz vakcinákat kaptunk, úgyhogy szerinte biztonságos a Szputnyik V. Ezt arra alapozta, hogy 92 százalékos védelmet nyújt. Fontos megjegyezni, hogy az orosz hatóságok mindezt azt követően állították, hogy a nyugati cégek bejelentették, 90 százalékos hatékonyságú az övék. 

Örülök, hogy a kormány nem várta meg, hogy kiszolgáltatott helyzetben várjuk meg az Európai Unió által beszerzett és csekély mennyiségben érkező vakcinát

– ismerte el a kormány politikáját Kelemen, aki hozzátette “Orbán Viktor a legjobbat csinálta a magyar emberekkel, hogy ne legyünk kiszolgáltatott helyzetben.”

Kapcsolódó cikk

Azt is elmondta, szeretne az elsők között lenni, akit beoltanak. És ha lehetősége adódik rá, örömmel lenne a Szputnyik V arca, szívesen vállalná a népszerűsítését.

Hétfőn derült ki egyébként, hogy az orosz vakcinát is beveti a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Egyelőre azt a háromezer embernek elegendő adagot, ami még decemberben érkezett Magyarországra. Múlt héten érkezett még húszezer, azt a csomagot egyelőre vizsgálja az NNK.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk