Indul a Crossover Kemény Gabriella költővel, ami több mint 150 nevezőből jutott idáig

Kemény Gabriella költő nyitott underground művészeti programsorozatot indít a Négyszoba galériában. Indul a Crossover!

Kemény Gabriella költő és művészetmenedzser úgy döntött, utóbbi funkciója fog érvényesülni: a Wesselényi utca 17. szám alatt található Négyszoba galériában, márciustól júniusig tehetséggondozó underground programsorozatot indít.

IMG 6642
“Kemény Gabi kötetére olyannyira jellemző gyerekkori nosztalgiát már a kezdés előtt megidézték” / Fotó: Karvaly Bence

Felhívására fiatal költők, slammerek és zenészek jelentkeztek, hogy megmutassák magukat és kísérletet tegyenek egy valódi közösségi-művészeti élmény megteremtésére. Több mint százötven nevező közül választott ki tíz fellépőt a márciusi eseményre.

Versekkel rukkol elő az Instagram-sztár, Kemény Gabriella

Kemény Gabriella dalszerző, költő és social media manager. Nevéhez fűződik a Zsebuniverzum című Instagram-fiók, melyet több mint 16 ezren követnek, és a nemrég megnyitott Falon felejtett lányok című tárlat a Kelet Kávézóban. “Egy elmélet szerint a tárgyak magukban foglalják az időt.

Az első eseményen, március 30-án 18 órától Babinszky Dániel fotós/DJ (Daan) chillhop alapjaira fog verselni és spoken wordölni Nagy Rita (a több ezres követőtáborral bíró felhangoscsond nevű Instagram-oldal szerkesztője), Szőcs Krisztina, Hangay Niki, és Bán Boglárka költők. Sőt, Borsos Bence slammer és Grajzel Dániel (a magyar Tumblr egyik legnépszerűbb költője is kiveszi a részét.

Zsebuniverzum: “Amikor hordják, a mi szemünkön keresztül látják a világot” – Interjú

ContextUs: A Zsebuniverzum Instagram-oldalát szemlézve realizálható, hogy több ciklusból épülnek fel a posztok koncepciója (amellett, hogy az első köteted címével is azonos az oldal). Március 22-ig Simon Márton Polaroidok könyvéhez köthető, arra emlékeztető fotókat láthatunk. Ezt követően minimalista versek bukkannak fel, mintha írógéppel írták volna. Augusztus 2-tól pedig a Riverside ékszerkollekciót népszerűsíted.

A versblokk fellépői után bármelyik bátor vendég színpadra léphet, és elmondhat egy saját alkotást – könnyen lehet, hogy az ilyen bátor próbálkozók közül kerülnek ki a következő Crossover események meghívott előadói. Az este második felében, 19:30-tól zenél Szente Katica, Daniel Baker, Eckhardt Bálint (DREAMATIQUE), valamint Kemény Gabriella és Gócza Gergő duója.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a hely befogadóképessége korlátozott). Ezen a linken regisztrálhattok.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. március 30., 18 óra

Helyszín: Négyszoba Galéria, Budapest


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból