Joan Baez, Dick Van Dyke és Debbie Allen a Kennedy Központ idei díjazottjai között

Joan Baez énekes-dalszerző, Dick Van Dyke színész, komikus és Debbie Allen koreográfus-színész is a Kennedy Központ idei díjazottjai között van, a díjátadó ceremóniát azonban a pandémia miatt a hagyományos decemberi időpontról májusra halasztották a szervezők.

Májusi díjeső a Kennedy Központ mércéje szerint

A washingtoni John F. Kennedy Központ az Előadóművészetért bejelentése alapján idén Joan Baez, Dick Van Dyke és Debbie Allen mellett Garth Brooks énekes-dalszerző és a hegedűművész Midori veheti majd át a díjait. A kulturális intézmény korlátozott számú közönséggel, de személyes részvétellel tervezi a ceremóniát a május 17-22-i hétre.

Kennedy Kozpont
/ Fotó: The Kennedy Center

A díjátadó köré több virtuális eseményt is szerveznek. A Kennedy Központ 43. díjátadó ünnepségét a CBS televízió június 6-án sugározza – írta a The Hollywood Reporter.

Pártpolitikától függelenül kerülnek kiosztásra

A rangos kulturális eseményen rendszerint részt vesz az Egyesült Államok elnöke és a first lady is, a díjazottak pedig az elnöki páholyban kapnak helyet. Donald Trump azonban szakítva a hagyományokkal, hivatali ideje alatt egyszer sem vett részt a díjátadón. Korábban Bill Clinton, George W. Bush és Jimmy Carter is mulasztott egy-egy díjátadót az elnöksége alatt, hivatali teendői miatt. Az elnöknek nincs beleszólása a központ díjainak odaítélésébe.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Deborah F. Rutter, a Kennedy Központ elnöke közleményében felidézte, hogy az elmúlt év sok mindent tanított, egyebek mellett azt is, hogy rugalmasnak és alkalmazkodónak kell lenni. “A szokatlan körülmények új utakat nyitottak, és az elmúlt év arra is rávilágított, hogy a kultúra és a művészet hogyan hat közös emberi tapasztalatainkra” – nyilatkozta.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

majka cancel culture elnemitas kulturaja zeneipar

Majka: „Sosem volt a világ ennél képmutatóbb”

Majkának elege lett a legendás slágerek „betiltásából”, szerinte „összekeverni a kultúrát az elérzékenyített gondolkodású, 21. századi középszerű ember sértődöttségével nagyon veszélyes jövőképet mutat”. Elege lett

Nincs több cikk