A nap fotója: Kenya sem marad ki a karácsonyi Diótörő-lázból

A kenyai Dance Centre tagjai várakoznak a színpad mögött a Diótörő előadása előtt. Az előadást Nairobi Nemzeti Színházában tartják.

Jelenleg több mint 600 diák tanul ebben a tánciskolában, melyet 2015-ben alapítottak Kenya fővárosában. 

Az iskola közösségi kezdeményezésre alakult meg Nairobiban három tehetséges táncos család által. Plumbes, Shaws, és Vaderas azt szerették volna, hogy gyermekeknek lehetőségük nyíljon megfelelő táncképzésre.

6000 E1544624977631
A Kenyai Dance Centre Tagjai Várakoznak A Színpad Mögött A Diótörő Előadása Előtt. / Fotó: Getty Images

A különböző szakmai háttérrel rendelkező családok gyorsan egyesültek azzal a céllal, hogy nemzetközi színvonalú edzést nyújtsanak a kenyai gyerekeknek. A csapathoz művészeti igazgatóként csatlakozott végül Cooper Rust professzionális amerikai balerina is.

Kenya felfüggesztette a leszbikus szerelmesekről szóló film tilalmát

A Rafiki, Wanuri Kahiu színész-rendező filmje a két rivális kenyai politikus lányai között szövődő románcot meséli el. Ahogy megírtuk, a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott filmet a melegség témája miatt Kenya betiltotta. A bírósághoz benyújtott fellebbezés következtében azonban most feloldották a tilalmat.

A  Royal Academy of Dance módszerein alapuló képzési program, az éves vizsga és a többszöri szereplések által a kenyai Dance Centre sokkal többet nyújt a táncosok számára pusztán technikai képzésnél.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból