A kenyai Dance Centre tagjai várakoznak a színpad mögött a Diótörő előadása előtt. Az előadást Nairobi Nemzeti Színházában tartják.

Hirdetés

Jelenleg több mint 600 diák tanul ebben a tánciskolában, melyet 2015-ben alapítottak Kenya fővárosában. 

Az iskola közösségi kezdeményezésre alakult meg Nairobiban három tehetséges táncos család által. Plumbes, Shaws, és Vaderas azt szerették volna, hogy gyermekeknek lehetőségük nyíljon megfelelő táncképzésre.

A kenyai Dance Centre tagjai várakoznak a színpad mögött a Diótörő előadása előtt. / Fotó: Getty Images

A különböző szakmai háttérrel rendelkező családok gyorsan egyesültek azzal a céllal, hogy nemzetközi színvonalú edzést nyújtsanak a kenyai gyerekeknek. A csapathoz művészeti igazgatóként csatlakozott végül Cooper Rust professzionális amerikai balerina is.

Kenya felfüggesztette a leszbikus szerelmesekről szóló film tilalmát

A Rafiki, Wanuri Kahiu színész-rendező filmje a két rivális kenyai politikus lányai között szövődő románcot meséli el. Ahogy megírtuk, a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott filmet a melegség témája miatt Kenya betiltotta. A bírósághoz benyújtott fellebbezés következtében azonban most feloldották a tilalmat.

A  Royal Academy of Dance módszerein alapuló képzési program, az éves vizsga és a többszöri szereplések által a kenyai Dance Centre sokkal többet nyújt a táncosok számára pusztán technikai képzésnél.

Hirdetés