Késelés Villával: irodalmi estek új köntösben

Újraindult a Késelés Villával, egy olyan rendhagyó irodalmi estsorozat megteremtésére való törekvéssel, amely kibillenti mind a közönséget, mind a górcső alá helyezett szerzőket a komfortzónájukból. 

Szurdi Panni és Vida Kamilla még decemberben vették át a stafétabotot Babiczky Tibortól és András Lászlótól, akik tíz évvel ezelőtt szerveztek utoljára Késelést Villával. A két házigazda a folytatásban harminc évnél fiatalabb szerzőket lát vendégül, és a beszélgetésen és felolvasáson kívül műhelymunka jellegű feladatokkal várja a közönséget és szerzőket. Ezen kívül az est késelés jellegét meglepetések, például a szerzők Moly.hu kommentszekciójával való szembesítése adja, valamint olyan kérdések, amelyek valódi dilemmát okoznak a meghívottaknak, nem csak az irodalmi esteken megszokott felszínt kapargatják.

Keseles2
Balról Jobbra: Fehér Renátó, Zilahi Anna, Szurdi Panni És Vida Kamilla / Fotó: Bokor Krisztián

A legközelebbi est meghívottai Borda Réka és Vajna Ádám, akik mindketten rendkívül fiatalon lettek szerkesztők egy-egy irodalmi lapnál. Réka 1992-ben született Szegeden, a Műút szépirodalmi szerkesztője, költő, designteoretikus. Első kötete tavaly jelent meg Hoax címmel a Scolar kiadónál. Ádám Budapesten született 1994-ben, az ELTE skandinavisztika mesterszakos hallgatója, a Hévíz folyóirat szerkesztőségi munkatársa. A költészet mellett prózával is foglalkozik.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 12., 19:00

Helyszín: Nyitott Műhely, Budapest

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk