Késelés Villával: irodalmi estek új köntösben

Újraindult a Késelés Villával, egy olyan rendhagyó irodalmi estsorozat megteremtésére való törekvéssel, amely kibillenti mind a közönséget, mind a górcső alá helyezett szerzőket a komfortzónájukból. 

Szurdi Panni és Vida Kamilla még decemberben vették át a stafétabotot Babiczky Tibortól és András Lászlótól, akik tíz évvel ezelőtt szerveztek utoljára Késelést Villával. A két házigazda a folytatásban harminc évnél fiatalabb szerzőket lát vendégül, és a beszélgetésen és felolvasáson kívül műhelymunka jellegű feladatokkal várja a közönséget és szerzőket. Ezen kívül az est késelés jellegét meglepetések, például a szerzők Moly.hu kommentszekciójával való szembesítése adja, valamint olyan kérdések, amelyek valódi dilemmát okoznak a meghívottaknak, nem csak az irodalmi esteken megszokott felszínt kapargatják.

keseles2
Balról jobbra: Fehér Renátó, Zilahi Anna, Szurdi Panni és Vida Kamilla / Fotó: Bokor Krisztián

A legközelebbi est meghívottai Borda Réka és Vajna Ádám, akik mindketten rendkívül fiatalon lettek szerkesztők egy-egy irodalmi lapnál. Réka 1992-ben született Szegeden, a Műút szépirodalmi szerkesztője, költő, designteoretikus. Első kötete tavaly jelent meg Hoax címmel a Scolar kiadónál. Ádám Budapesten született 1994-ben, az ELTE skandinavisztika mesterszakos hallgatója, a Hévíz folyóirat szerkesztőségi munkatársa. A költészet mellett prózával is foglalkozik.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 12., 19:00

Helyszín: Nyitott Műhely, Budapest

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból