Hallgatom Két díjat is bezsebelt Krúbi, az Orbán, verd ki...

Két díjat is bezsebelt Krúbi, az Orbán, verd ki a Ferinek sláger atyja az idei Fonogram-díjátadón

Promóció

A Fonogram-díj 2019-es kiírásában két díjat is bezsebelt Krúbi, aki az Orbán, verd ki a Ferinek sláger szerzője. De díjazták a The Qualitons és Lady Gaga munkásságát is a magyar Grammy-ként is emlgetett gálán.

Krúbiról szólt az idei Fonogram?

Promóció
- Advertisement -

Átadták a Fonogram-díjakat a 2019-ben is. Nagy meglepetésre a tavaly üstökösként berobbant Krúbi két díjat is bezsebelt. A fiatal rapper az Orbán, verd ki a Ferinek dallal vált ismertté, aki a Keretblog Kikeltető tehetségkutatóján tűnt fel a nagyobb nyilvánosság előtt.

Krúbi a Fonogram-díj 2019-es kiírásában két díjat is bezsebelt / Fotó: Recorder

Krúbi előszeretettel nyúl a közélethez. A Schmuck Andor slágerét például maga Schmuck Andor nézte és hallgatta meg a koncerten.

Térdelj le Schmuckika most
Végül te tutira szopsz
Én nevem Krúbika, ellenem Schmuckika nincs elég nyugdíjasod
Csajaid punija top
Moneyért bugyija off
Átlépted már azt a kort, hogy benne legyen, hogy ilyen bulikba ropd

– részlet a számból. A zsűri pedig a merészségét, progresszivitását az év felfedezettje és a Nehézlábérzés albumát az év hazai hiphop albuma díjakkal is elismerte.

A hiphop tartolt

Nem csak Krúbi, de más hiphopelőadó is örülhetett 2019-ben. Az AK26 és IBEYI is díjat vehetett át. Előbbi lett az év hazai hangfelvétele, utóbbi pedig az év hazai hiphop albumáért járó díjat zsebelte be.

Margaret Island: Ez az album nagyon mi vagyunk! – Mélyinterjú

ContextUs: Lassan vége a nyárnak, ami azt is jelenti, hogy elmúlt a fesztiválszezon. Sok helyen léptetek fel idén, többek között a VOLT-on, a Soundon, a Művészetek Völgyében, a Campuson, a Szigeten, a SZIN-en, a Strand Fesztiválon… Melyik volt a legfárasztóbb? Lábas Viki: Nem érzem magunkat fáradtnak, már most újrajátszanánk az egész nyarat.

Az indie vonalon a The Qualitons örülhetett, tagjai az év hazai indie-rock albuma díjat foghatták kézbe a Echoes Calling lemezükért.

A Margaret Island III / Hóvirág / Legszebb szavak lemeze az év hazai modern poprock albuma kategóriában nyert.

Lady Gaga elhomályosítja Bradley Coopert a Csillag születikben

Lady Gaga egy ismeretlen, fiatal énekesnőt alakít Bradley Cooper Csillag születik (A Star Is Born) című filmjében. A kiégés szélén álló, egykor szebb napokat látott zenészt a direktorrá avanzsáló színész maga játssza. A karaktere által felfedezett nőről pedig hamar kiderül, hogy istenadta tehetséggel énekel.

A Csillag születik filmért, arra írt daláért Lady Gaga is beköszönt Magyarországra, aki elvitte az év külföldi klasszikus poprock hangfelvétele kategóriát.

Barátai adták át a díjat Lerch Istvánnak

Életműdíjban részesült Lerch István, a V’Moto-Rock frontembere, Kovács Kati férje, aki sajnos betegsége miatt nem tudott részt venni a gálán. A barátai és kollégái látogatták meg a kórházban, hogy átadják a Fonogram-díjat.

Lerch István, a V’Moto-Rock frontembere / Fotó: Bors

Göczey Zsuzsa munkásságát szakmai életműdíjjal jutalmazták. Ő volt a Magyar Rádió egyik legjelentősebb zenei szerkesztője a nyolcvanas-kilencvenes években, számos emblematikus rádióműsor – mint a Lemezbörze helyett és a Rockújság – fűződik a nevéhez.

Palya Bea: “Koncert közben átmegyek egy másik világba” – Interjú

Zenei anyanyelv, az érzelmek kifejezésének természetes eszköze. Én a népdalokon tanultam a zenét, és ebben a világban senki addig énekre nem nyitja a torkát, amíg nincs miért: halál, születés, öröm, bánat. Tehát előbb van a léleknek egy kikívánkozó üzenete, és erre kialakul egy zenei nyelv.

Caramel, Charlie Puth, Chvrches, Willcox, Jungle, Ozone Mama, Judas Pries, Szenes Iván, Ruby Harlem, Rutkai Bori Band, Modern Art Orchestra Plays Béla Bartók és Palya Bea részesült Fonogram-díjban 2019-ben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3