Dylan Jason Syer luxuscikkeket és műtárgyakat vásárolt a Kevin Hart kártyájáról lopott pénzből.

Szerette a drága órákat

Kevin Hart vásárlási tanácsadója több mint 1 millió dollárt költött el jogosulatlanul a színész hitelkártyájáról, írja a People. A Queens-i legfelsőbb bíróság február 10-én tartóztatta le a 29 éves Dylan Jason Syert nagy értékű lopás és egyéb bűncselekmények vádjával, jelentette be Melinda Katz ügyész.

Kevin Hart Bankkartya Csalas
Kevin Hart / Fotó: Kevin Hart Instagram

Syert tízrendbeli nagyértékű lopással, lopott tárgyak birtoklásával, személyazonosság ellopásával, valamint csalás elkövetésével vádolják. Az ügyész továbbá polgári eljárás során vagyonelkobzást indítványozott az ellopott összeg erejéig Syer tulajdonára.

Kapcsolódó cikk

Syer 2015-ben dolgozott először Hartnak, amikor a színész felkérte, hogy vásárlási tanácsadó vállalkozása révén szerezzen be néhány darabot számára. A megbízás után Syer megtartotta Hart hitelkártyaadatait azzal a kikötéssel, hogy kizárólag a színész hozzájárulásával használhatja. A vádirat szerint azonban 19 hónapon át összesen egymillió dollár összegben terhelte meg Hart hitelkártyáját jogosulatlanul.

A nyomozás kiderítette, hogy a vádlott saját vállalkozásának hitelkártyájához tartozó feldolgozási számlát használta a jogosulatlan vásárlásokhoz. Miután a bank feldolgozta a terhelést, az összeg Syer folyószámlájára került. Így 923 ezer dollárt emelt le Hart hitelkártyájáról, valamint 240 ezer dollár értékben ékszert és értékes órákat vásárolt a kártyával egy ékszerüzletben.

Miután átemelte Hart úr számlájáról az összegeket a saját számlájára, a vádlott többezer dollár értékben vásárolt műtárgyakat és egyéb értéktárgyakat, valamint legalább öt Patek Phillipe karórát több mint 400 ezer dollár értékben. De vásárolt egy Sam Friedman-festményt, 16 Bearbrick-figurát, öt KAWS-figurát és két Louis Vuitton-sporttáskát

– sorolta Katz.

Ne adjuk ki senkinek a hitelkártyánk adatait!

Néhány tárgy fotója Syer letartóztatásának napján még megtekinthető volt az Instagram-oldalán. A házkutatás során összesen 250 ezer dollár értékben találtak értéktárgyakat és készpénzt. A vásárlási tanácsadó tárgyalása február 17-én kezdődik, és a vádak alapján akár 25 év börtönbüntetést is kaphat.

Katz figyelmeztetett, hogy bárki, függetlenül attól, hogy híresség-e vagy sem, hasonló csalások áldozatává válhat. 

Mindenki elemi érdeke, hogy figyelemmel kövesse a költéseit, nézze át a terhelési értesítőit és senkinek se adja ki a pénzügyi adatait.

Kevin Hart lett volna 2019-ben az Oscar-díjátadó házigazdája, sokáig ment is a találgatás, hogy elvállalja-e, azonban végül úgy döntött, hogy korábbi homofób posztjai okán rázúduló tiltakozás miatt mégsem vállalta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet