Kevin Hart lemondott az Oscar-házigazda szerepről

Kevin Hart lemondott az idei Oscar levezénylésének lehetőségéről, miután újra előkerültek homofób tweetjei a múltból.

Két nappal az Oscar-gála idei házigazdájának bejelentését követően az illető már le is mondott róla. Az amerikai színész és komikus 2011 környékén tucatnyi meleggyűlölő poszttal töltötte fel twitter oldalát. Sokan tartották méltatlannak az Akadémia választását, rengetegen fejezték ki a nem tetszésüket az ügy kapcsán.

Mira Sorvino szerint a szexuális ragadozók elleni küzdelemben az oktatás lehet a fegyver

Az Oscar-díjas színésznő ( Hatalmas Aphrodité) egy éve az elsők között vádolta meg Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult szexuális visszaéléssel, és a zaklatási botrány kipattanásától nem változott elszántsága. Mint mondta: diákokkal akar foglalkozni – a kisebbektől egészen az érettségizőkig -, hogy tudatosítsa bennük, mit jelent a beleegyezés és milyen jogaik vannak.

Hart a Twitteren jelentette be, nem ő fogja levezényelni az idei díjátadót, bár régóta szerette volna betölteni ezt a szerepet.

No Title

I have made the choice to step down from hosting this year’s Oscar’s….this is because I do not want to be a distraction on a night that should be celebrated by so many amazing talented artists. I sincerely apologize to the LGBTQ community for my insensitive words from my past.

A bejelentést követően a férfi bocsánatot kért, az okozott fájdalmakért. Ezután leszögezte, a célja, hogy összehozza az embereket, nem, hogy elszakítsa őket egymástól.

Milyen hatása van a diszkriminációnak? Az LMBTQ közösség felének van tapasztalata depresszióval

A Stonewall és YouGov jelentése kimutatta, hogy az LMBTQ közösség tagjainak több mint fele (52 százaléka) tapasztalt depressziót az elmúlt évben, 61 százaléka szorongást. A tanulmány a diszkrimináció, zaklatás és gyűlölet bűncselekmények hatását vizsgálta az LMBTQ közösség tagjainak mentális egészségére. Több mint ötezer brit válaszát dolgozták fel. A vizsgálatot a The Telegraph vezette.

A The Hollywood Reporter szerint az Akadémia ultimátumot adott Kevin Hartnak: kérjen bocsánatot régi posztjaiért vagy mondjon le szerepköréről. Hart az Instagram videójában azt állította, nem hajlandó eleget tenni az Akadémia követelésének. A mókás az egészben, hogy a visszalépés hírét hozó posztban valójában bocsánatot is kért az LMBTQ-közösségtől. Tehát igazából eleget tett a kérésnek, amit annyira vissza akart utasítani, Oscar ide vagy oda.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból