Kevin Spacey bizarr videót tett közzé Frank Underwood szerepébe bújva

A vád úgy szól, hogy az 59 éves Spacey a Massachusetts államban található Nantucket szigetecskén egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani.

gettyimages 687756128
Kevin Spacey / Fotó: Daniel Zuchnik / WireImage

A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát. Spacey bírósági tárgyalását január 7-ére tűzték ki.

Kevin Spacey coming out-jánál nem történt kínosabb dolog a napokban / ContextUs

Rapp elmondása szerint, egy Spacey házában rendezett buli után Spacey felkapta Rappet, az ágyába vitte, rámászott, hogy szexuális aktust kezdeményezzen. Megpróbált elcsábítani. Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő szó a helyzetre, csak annyit tudtam, hogy megpróbál velem szexuális kontaktust létesíteni.

A színész egy meglehetősen bizarr YouTube-videóval reagált a vádemelésre.

A nagy sikerű Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szól a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte) címet viselő felvétel nézőihez.

A háromperces videóban a konyhában álldogáló, karácsonyi mintázatú köténykét viselő Spacey látszólag az őt ért több, szexuális visszaélésről szóló vádra reagál.

Leszögezi: nem fogja megfizetni annak árát, amit nem követett el. Emellett felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Újabb szexuális zaklatással vádolják Kevin Spacey-t

A Guardian szerint a legújabb vádak alapját képező cselekmények még 1996-ban történtek Westminsterben, 2008-ban Lambeth-ben (egy dél-londoni kerületben) és 2013-ban Gloucesterben Ezzel az Egyesült Királyságban már összesen 6, míg Los Angeles-ben további 1 ügyben folyik nyomozás Spacey ellen. Utóbbi esetben egy férfi vádolta meg az Oscar-díjas színészt azzal, hogy 1992-ben megtámadta őt.

Spacey a Kártyavárban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosság sem tántorított el céljai elérésétől.

Összedőlt a kártyavár, a Netflix megszakított minden kapcsolatot Kevin Spacey-vel / ContextUs

A Netflix nyilatkozata szerint nem folytatják tovább a House of Cards forgatását Kevin Spaceyvel, hanem ezután az MRC-vel (Media Rights Capital). A Gore-t, amiben Kevin Spacey főszerepet játszott volna, szintén törölték a programból. Anthony Rapp (aki Rent-ként tűnt fel a Star Treck:Discovery-ben) múlt héten vádolta meg Spaceyt szexuális zaklatással, amikor Anthony 14, Spacey pedig 26 éves volt.

A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje pedig lényegében véget is ért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból