A szexuális zaklatással több férfi által is megvádolt Oscar-díjas Kevin Spacey hollywoodi karrierje derékba tört. Úgy tűnik, Olaszországban próbálja rehabilitálni hírnevét: egy pedofíliával ártatlanul megvádolt nyomozó szerepében tér vissza a filmezéshez.

Kevin Spacey karrierjét is elsodorta a #MeToo mozgalom

Kevin Spacey egy kisebb szerepben tér vissza a filmezéshez egy olasz krimiben, miután 2017-től több mint húszan megvádolták különféle szexuális visszaélésekkel, írja a The Guardian. A 61 éves színész Franco Nero rendezésében áll ismét kamerák elé. Egy olyan nyomozót fog alakítani, aki a hangjuk alapján képes lerajzolni az embereket, és akit ártatlanul vádoltak meg pedofíliával.

Nero nagyon örül, hogy Spacey elvállalta a szerepet, amelyben felesége, Vanessa Redgrave játssza majd a rendőr zongoratanárját.

Kevin Spacey Uj Film
Kevin Spacey / Fotó: AP

Spacey szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, miután 2017-től kezdődően sorra vádolták meg szexuális visszaéléssel abból az időszakból, amikor az Old Vic Színházban dolgozott 1995 és 2013 között. A színész minden vádat tagadott.

Kapcsolódó cikk

A Netflix csatorna a Kártyavár című sorozat forgatás közben szakította meg munkakapcsolatát főszereplőjével, és Ridley Scott is inkább újraforgatta A világ összes pénzében a jeleneteit Christopher Plummerrel, akit végül Oscar-díjra jelöltek alakításáért.

Eddig még nem született ellene bírósági ítélet

2019 októberében meghalt az egyik vádlója, egy masszőr, majd alig néhány héttel később, egy másik potenciális áldozat, Ari Behn norvég író hunyt el, ezért mindkét vádat ejtették Spacey ellen. 2020 júliusában pedig azért úszhatta meg a tárgyalást, mert egy harmadik vádlója nem volt hajlandó tanúskodni ellene.

2020 szeptemberében a Star Trek színésze, Anthony Rapp és egy másik férfi perelte be Spacey-t, amiért állítólag az 1980-as években, amikor még tizenévesek voltak, erőszakoskodott velük. Rapp először 2017-ben szólalt fel a színész ellen, miszerint az szexuálisan visszaélt vele 14 éves korában. Spacey erre egy közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy nem emlékszik az esetre, de bocsánatot kér.

Hollywoodban kegyvesztett lett, Európában

Miután Hollywoodban kegyvesztetté vált, csak néhány produkcióban találkozhattunk a kétszeres Oscar-díjas színésszel. A Milliárdos fiúk klubja 2018-ban debütált Amerikában. Ezután csak saját maga által rögzített videókat publikált a YouTube-on. Egy 2018-as karácsonyi videóban a Kártyavárbeli karakterét, Frank Underwoodot alakította, miközben arról beszélt, hogy a Netflix kiírta, illetve reagált az őt ért vádakra.

Nem hiszem, hogy bárkit is meglepetésként ér, ha azt mondom, hogy 2017 őszén teljesen megváltozott az életem. A munkám, a kapcsolataim, a filmiparban betöltött pozícióm néhány óra alatt megsemmisültek. Így hát teljesen átérzem, hogy mit jelent, ha valakinek azt mondják, nem mehet vissza a munkahelyére vagy elvesztette a munkáját

– mondta a sztár. Úgy tűnik, hogy Spacey Európában rejtőzködött mostanáig. 2019-ben egy olasz múzeumban olvasott fel egy verset a római múzeumi hetek rendezvényén, majd Sevillában filmezték le egy vendéglátóhely előtt, amint a zenekarral a La Bambát énekli. A hírek szerint augusztusban pedig egy olasz regionális filmfesztiválon fog zsűrizni.

Kevin Spacey releases bizarre Christmas video message

The beleaguered actor tweeted a video for the holiday in character from "House of Cards" that suggested fans should "kill people with kindness."#KevinSpacey ...

Tavaly decemberi felvételében a világjárvány miatt öngyilkos gondolatokkal küzdőket biztosította arról, hogy „hamarosan jobbra fordul minden”. Egy május eleji podcastban is párhuzamot húzott saját élete és a koronavírus-járvány miatt tönkrement sorsok között.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk