A KFC környezetbarát fejlesztésének köszönhetően kevesebb hulladék keletkezik majd éttermeikben.

A KFC számos ínycsiklandozó és szaftos, csirkéből készült ételt kínál, amely elfogyasztása után a vásárló ujjai ragacsosak lesznek. Ezentúl nem csak szalvétába törölhetik majd a kezüket, hanem a pénztárnál kapott blokkba is.

Kfc
Kfc Ételek / Fotó: Kfc

A KFC bevezette, hogy a „szalvétanizált” nyugtát ad a vásárlóinak, így könnyebben megtisztíthatják kezüket a sült csirke elfogyasztása után, írja a Design Taxi.

A környezetvédelem jegyében jönnek a papírdobozos sörök

A Carlsberg, amely úgy aposztrofálja magát, mint „a világ talán legjobb söre”, most hamarosan talán a legkörnyezetbarátabb is lehet. Múlt héten a C40 World Mayors Summit elnevezésű rendezvényen bejelentették, hogy aktívan dolgoznak a világ első papír „sörösüvegén”, hogy ezáltal csökkentsék a szénkibocsátásuk ökológiai lábnyomát. A palackot fenntartható forrásból származó farostokból, és teljes mértékben újrahasznosítható bio-alapanyagokból készítik.

A gyorsétterem hálózat a TBWARAAD kreatív ügynökséggel összefogva, a menüket, a plakátokat, a szórólapokat és a nyugtákat is egy speciális tintaálló szalvétából készítik el.

Kfc Kornyezetbarat Nyugta
Szalvétaként Is Hazsnálható Blokk / Fotó: Design Taxi

A cég egy speciális UV-nyomtatót alkalmaz, amelyben biológiailag lebomló és környezetbarát tintával működik. Az anyag semmilyen káros hatással nincs a vásárlókra, nyugodtan használhatják kéztörlésre az újfajta szalvétákat.

via GIPHY

A környezetbarát kéztörlők, az Egyesült Arab Emírségekben és Libanon 87 éttermében kerülnek bevezetésre. Bízunk benne, hogy hamarosan más országok gyorséttermei is átveszik a fejlesztést.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk