Te laknál egy szekrényben havi százhúszezerért?

Az albérletárak Európa-szerte az egekbe szöktek, és a lista legtetején a nagyvárosok állnak. Szinte az összes négyzetmétert megpróbálják kihasználni a tulajdonosok, ami nem ritkán extrém helyzeteket eredményez. Egy berlini fiatalember kísérletet végzett, és elkezdte hirdetni folyosói szekrényét mint kiadó szobát. Az eredmény több mint meglepő.

Paul Schwennék Berlinben élnek, egy szürke társasházban. Mint sokaknak, nekik sincs nappalijuk, ha együtt szeretnének vacsorázni, mindössze egy IKEA asztal áll a rendelkezésükre, ami kinyitva eltorlaszolja a konyhát és a fürdőszobát. Aki panelben nőtt fel, tudja milyen. Ennek tetejében még csak nem is olcsó (370 EUR/fő/hónap). Egyetlen előnye a kiváló közlekedés.

via GIPHY

Paul egyetemista korában megtapasztalta, milyen, amikor nem válaszolnak a levelére, miközben szobát keresett. Azóta fordult a kocka, akármikor hirdetést ad fel, százával kapja az e-maileket a kiadó helyiség kapcsán. Paul arra volt kíváncsi, mennyire kell gáznak lennie egy kiadó szobának vagy háznak, hogy senki ne vegye ki. Ezért álnéven és- személyiséggel meghirdette a folyosói szekrényüket a „nyugalom szigeteként”. Elképesztő, de majdnem 80 ember jelentkezett, hogy kivenné. Talán nem meglepő, hogy Paulnak ezután lett egy kis lelkiismeret-furdalása. De végigvitte a kísérletet, ezért megszűrte a jelentkezőket, és tapasztalatát megírta a VICE Germanynak.

Kiszivárogtak az adatok, ilyen luxusban dőzsölnek az ország vezetői

A Népszabadság fotórovata az elmúlt évtizedek meghatározó sajtófotós műhelyeként működött. Fotóriporterei minden meghatározó eseményen jelen voltak – a vasfüggöny átvágásától a vörösiszap-katasztrófán át a tiszai halpusztulásig, a Magyar Gárda meneteléseitől az internetadó elleni tüntetéseken át a 2015-ös menekültáradatig mindent megörökítettek. Ikonikus képeket köszönhetünk nekik. Mint például az alább látható fotót Orbán Viktor miniszterelnökről.

Nos, a leendő szekrénylakók, Lisa, Ethan és Klara még csak nem is voltak lehetetlen helyzetben, egyszerűen váltani szerettek volna. Talán Lisa esete kivétel, akit szexuálisan is zaklatott lakótársa, ezért érthető váltási szándéka. Ethan Texasból érkezett Berlinbe, feltételezhetően karriert építeni, Klara pedig már nem szeretne a bátyjával egy szobában aludni. A legmeglepőbb mégis az, hogy ezek az emberek mind csalódottak voltak, miután kiderült, hogy ez az egész valójában nem komoly, és simán kivettek volna egy lyukat több mint százezerért. Szomorú, hogy itt tartunk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból