Bejárta a világsajtót a felvétel, melyen az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker dülöngél a NATO-csúcs alatti fényképezkedés helyszínére menet. Sokan azt hitték, be van rúgva. Most kiderült, mi történt.

A német kormány segítő kezet nyújtott Junckernek az egészségével kapcsolatos találgatások közepette.

Németország “nagyon magas szintű bizalommal” viseltetik az EU Bizottság elnökével szemben, annak akkut hátfájása ellenére, mondta a német kormányszóvivő, Steffen Seibert pénteken.

Junckert bizonytalan mozgása miatt Hollandia és Portugália miniszterelnöke segítette le a színpadról, míg Donald Trump és Theresa May csak álltak és nézték. Vajon miért nem csodálkozunk ezen?

Jean-Claude Juncker stumbles and is helped by leaders at NATO gala – Daily Mail

The European Commission President was attending a dinner at the NATO summit in Brussels attended by US President Donald Trump and a number of other world leaders. Juncker was stumbling and swaying to the extent that the presidents of Finland and Ukraine, among others, had to help keep the 63-year-old upright.

Juncker szóvivője pénteken azt nyilatkozta, a 63 éves elnök súlyos hátfájásban szenved (isiász), melyet görcsös rángások kísérnek. Egyben visszautasította a feltételezett alkoholizmusával kapcsolatos híreszteléseket.

Úgy vélem, több mint ízléstelen, hogy egyes sajtóorgánumok sértő címlapokat próbálnak meg gyártani Juncker elnök úr fájdalmának kihasználása révén. Véleményem szerint ez nem elegáns és nem fair.  

– tette hozzá Margaritis Schinas.