A Tajvani Nemzetbiztonsági Hivatal, a tajvani hírszerzés (NSB) vezetője, Csiu Kuo-cseng csütörtökön közölte, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető beteg – jelentette a CNA tajvani állami hírügynökség.

A tajvaniak felkészültek Kim Dzsong Un halálára

Április 25-én felkavarta a világ- és magyar sajtót, hogy kínai és japán szilárd források szerint Észak-Korea diktátora, Kim Dzsong Un meghalt. Sőt, már el is kezdték találgatni az amerikaiak, ki lehetne az utódja. Legesélyesebb a húga, Kim Jodzsong lenne. Más forgatókönyv szerint az elitnek az a része, amely Kínára támaszkodik, saját vezetőt jelölhet, egyes csoportok a diktátor száműzetésben élő unokatestvérét Kim Han-solt látnák szívesen az ország trónján. Az ismeretlen országban tartózkodó 25 éves ifjú, Kim Dzsonnam, a vélhetően Kim Dzsongun parancsára megöletett féltestvér legnagyobb fia, aki liberális, nyitott gondolkodású.

Kim Dzsong Un Meghalt Eletben Van Eszak Korea Koronavirus
Kim Dzsong Un, Észak-Korea Vezetője / Fotó: Mti / Észak-Koreai Hírügynökség

Néhány pillanatra nem a koronavírus-járványról szóltak a hírek. A CNA szerint Csiu ezt válaszolta a kormánypárt egyik képviselőjének kérdésére a parlamentben, de további részletekkel nem szolgált. A törvényhozó kérdésére, hogy az észak-koreai vezető életben van-e, az NSB vezetője elmosolyodott, és kitért a válasz elől. A tajvani ellenzék annak lehetőségével kapcsolatban intézett kérdést Csiuhoz, hogy Kim halála esetén hatalmi űr keletkezne Észak-Koreában.

Ezzel kapcsolatban az NSB vezetője elmondta, hogy a tajvani hírszerzés fel van készülve egy ilyen eshetőségre.

A visszavonult tábornok – aki korábban miniszter és vezérkari főnök is volt – elmondta, hogy az NSB rendelkezik információval az észak-koreai helyzetet illetően, de arról csakis “zárt ajtók mögött” beszélhetne, mivel ha azt nyilvánosan tenné, veszélybe sodorná a forrásokat.

Nem jelent meg a 15-ei parádét megelőző napokban sem

Az észak-koreai vezető egészségi állapotával kapcsolatos találgatások először azt követően merültek fel, hogy nem jelent meg április 15-én az államalapító nagyapja, Kim Ir Szen születésének évfordulóján tartott megemlékezésen, holott Észak-Koreában ez a legnagyobb ünnep. Az észak-koreai vezető már az április 15-i parádét megelőző napokban sem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Minden manipulált: Ilyen a mindennapi élet Észak-Koreában

Max Pinckers belga fotóst kérte fel a The New Yorker magazin, hogy készítsen fotókat Észak-Korea valódi arcáról. Nos, a fotós tudta, hogy ez lehetetlen lesz. Evan Onos újságíróval minden lépésüket figyelték. – nyilatkozat Onos. Max Pinckers felesége is elkísérte, Victoria, aki segédkezett a fotók elkészítésénél.

A CNN amerikai hírtelevízió a múlt héten azt közölte, hogy Kim Dzsong Un szív- és érrendszeri műtéten esett át. Sőt, megjegyezte, súlyos az állapota.

Más források szerint Észak-Korea legszorosabb szövetségese, Kína szakértői csoportot, köztük orvosokat küldött Phenjanba.

A KCNA észak-koreai hírügynökség legutóbb április 12-én írt arról, hogy a legfőbb vezető megjelent az országot irányító Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén. Azonban azóta nem jelentett a vezető tevékenységéről. Fontos megjegyezni, hogy ez rendszeresen vezető hír a pártállami médiánál.

A dél-koreai egyesítési miniszter szerint nagyon is él Dzsong Un

A két Korea kapcsolatával foglalkozó Kim Jön Csul dél-koreai egyesítési miniszter mindazonáltal nemrég a parlament külügyi bizottságának ülésén hiteltelennek nevezte az észak-koreai vezető állapotával kapcsolatos meg nem erősített jelentéseket.

15 év múlva Észak-Korea és Dél-Korea együtt rendeznek olimpiát?

A két Korea képviselői szerdán bejelentették, hogy közös pályázatot nyújtanak be a 2032-es nyári olimpia megrendezésének jogára. A bejelentésre egy közös nyilatkozatban került sor a phenjani csúcson Kim Jong-Un észak-koreai vezető és Moon Jae-in dél-koreai elnök találkozóján. A nyári olimpiai játékok közös rendezése olyan fokú együttműködést és kölcsönös bizalmat előfeltételez, amire még nem volt példa a Koreai-félsziget kettészakítása óta.

Sőt, “álhíreknek” minősítette őket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Rendelkezünk olyan hírszerzési információkkal, amelyek lehetővé teszik, hogy magabiztosan azt mondhassuk: nincsenek szokatlan jelek (Észak-Koreában)[/perfectpullquote]

– fogalmazott.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.