Kim Sherwood regényíró lesz az első nő, aki szabadkezet kap a James Bond-történet továbbírására.

Bond-univerzum 007-es ügynök nélkül

A köztudottan szigorú, örökséget kezelő Ian Fleming Publications nagyon megválogatja, kire bízza rá a több évtizedes múlttal rendelkező James Bond-univerzumot, Kim Sherwood írónő azonban nagy hatást gyakorolt az Publications ügyvezetőére, Corinne Turner, Testament című regényével. Ezután döntött úgy az örökséget gondozó csapat, hogy rábízza a történte folytatását.

Bár Turner kiemelte az angol írónő különleges tehetségét a karakterépítés terén azért egy igen komoly kikötéssel állt elő, miszerint a 007-es ügynök nem lehet részese a cselekménynek. Ez feltehetőleg úgy jelenítik majd meg, hogy Bond-ot elkapták vagy megölték, írja a Guardian.

Kapcsolódó cikk

Sherwood elmondása szeint az Aranyszemnek köszönhetően lett a Bond-világ szerelmese. Így nyilatkozott, miután megkapta az engedélyt az írásra:

Tiniként Fleminget választottam, amikor az irodalomtanárunk azt kérte, írjunk egy íróról, akit csodálunk. Azóta álmodozom arról, hogy egyszer Bond-regényt írok. Ritka, hogy az álmok valóra válnak, és hálás vagyok a Fleming-családnak ezért a hihetetlen lehetőségért. Megtiszteltetés, hogy én leszek az első, aki kiterjesztheti a Bond-univerzumot.

A HarperCollins kiadóval írta alá a szerződést egy háromkötetes sorozat megírására. A trilógia első könyve jövő szeptemberre várható.

Kim Sherwood az első nő, de nem az első író, aki folytatja a törénetet

Már tizennégy regényben szőtték tovább a James Bond világ történetét, ide tartozik Kingsley AmisSebastian Faulks és Anthony Horowitz műve is. Azonban ezekben a kötetekben még a 007-es ügynök is szerepelhetett.

Turner is nagy lelkesedéssel várja az első könyv megjelenését. Azt nyilatkozta, Kim Sherwoodot a Fleming-alkotások iránti egész életén átívelő szenvedélye teszi a legjobb jelöltté az univerzum kiterjesztésének megírására.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet