Ritka kettős kézátültetésen kell átesnie egy brit nőnek, miután vérmérgezés következtében elvesztette minden végtagját, amikor elkapott egy gyakori hólyagfertőzést.

A 61 éves Kim Smith-nek amputálni kellett a kezeit és a lábait, miután elkapott egy fertőzést, miközben Spanyolországban nyaralt férjével, írja a DailyStar.

Az anya elmondta, hogy azt hitte, meg fog halni, miután 2017-ben heves hátfájásra és lázra ébredt. Szepszist diagnosztizáltak nála, miután férje egy spanyolországi Elda-i kórházba szállította, ahol hat hétre mesteséges kómába helyezték. Kimet hazaszállították Angliába, ahol további három hetet töltött eszméletlenül a Milton Keynes Kórházban.

Majdnem hat hónapig csak feküdtem, amíg el nem tudtam menni a rehabilitációra. Nem tudtam, hogyan üljek fel, mert az izmaim elsorvadtak

– emlékezett vissza a nő, aki hozzátette, addigra már belátta, hogy a végtagjai használhatatlanná váltak, így nem érintette meg különösebben, amikor megtudta, amputálni kell a kezeit és lábait.

A brit nő jelenleg várólistán szerepel dupla kéztranszplantációra. A műveletet 2016 óta 14 alkalommal végezték el sikeresen. Kim, aki korábban fodrászként dolgozott, és az amputáció óta nem tud dolgozni, azt mondja, hogy leginkább a kezei hiányoznak neki, mert nem tud magáról gondoskodni, teljesen férjére szorul.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet