Nézem Fotó Belépés a felső osztályba – Kína elitje szerint az...

Belépés a felső osztályba – Kína elitje szerint az etikettóra a kulcs

Promóció

Ki ne szeretné gyermekének a legjobbat? Főleg Kínában, ahol sokáig az egykepolitika miatt csak egy gyereket vállalhattak a szülők. A törvény azóta enyhült, de Kína elitje, valamint azok, akik megtehetik, az etikett óráktól várják a csodák, hogy utódjuk a lehető legmagasabb színvonalat érje el, minden tekintetben. 

Promóció
- Advertisement -

A The Guardian nemrég fotóriportot adott közre, amelyeken Héctor Retamal fotós a kínai etikett órákon zajló eseményeket örökítette meg. A képeken 7, kb. 6-10 év közötti gyerek látható, valamint tanáraik, Guillaume de Bernadac és Miona Milakov, az etikett órák vezetői. Talán meglepő, de a cél nem a kínai hagyományok megismerése, valamint az ázsiai ország felső osztályába való beilleszkedés, ezért sem kínai tanárok tartják az órákat.

Nem lehet elég korán kezdeni az egyenes testtartást / Fotó: The Guardian

A két tanár egy ötcsillagos szálloda legfelső emeletén tartja kurzusát, Sanghajban, amikor az arra elkötelezett szülők szombati napokon elviszik gyermekeiket, hogy azok a nyugati világ elit szokásait megismerjék. Mindezt 308 fontért, azaz 108 000 forintért. A boros árért a tanulók helyes étkezést, egyenes tartást, valamint a nemzetközi vacsorákon megfelelő beszédtémák elsajátítását tanulhatják meg. Egyikük anyukája úgy nyilatkozott, azt szeretné, hogy lánya tökéletes legyen, atletikus, akadémikus és mindenben a legjobbat érje el. Ilyen elvárások mellett pedig nem hiányozhat az etikett óra.

A Huawei belülről – képek Kína legnagyobb technológiai birodalmáról

A Kína Szilikon-völgyeként emlegetett Shenzen ad otthont a ma már világméretűre nőtt Huawei birodalomnak. Eddig nem nagyon engedtek be nyugati fotósokat, de most kivételt tettek, ezért Kevin Frayer fotóriporternek köszönhetően mi is betekintést nyerhetünk a hatalmas cég kultúrájába. Huawei telefon, Huawei kevin frayer

De Bernadac, az Academie de Bernadac alapítója még tanulóként kezdte Kínában, és mint mondja, már akkor nagy volt a kereslet a magatartást és helyes viselkedést tanító kurzusokra. Iskoláját 2014-ben indította, és úgy látszik, sikere azóta is töretlen. Kínában elképesztően nagy a verseny a legjobb oktatásért és munkahelyekért, ezért sok szülő próbálja a nemzetközi környezetre felkészíteni a gyermekét, De Bernadac órái pedig pontosan ezt nyújtják.

Nézd meg, milyen egy etikett óra Sanghajban:

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3