A személyi megfigyelés új korszaka jöhet el Kínában, amely a magánszféra teljes lerombolását jelentheti.

A szabályok betartatása a cél

Annak érdekében, hogy az emberek betartsák a karanténra vonatkozó utasításokat, a kínai hatóságok megfigyelőrendszert telepítenek a lakosok ajtajára, és elképzelhető, hogy az otthonuk belsejébe is, írja a Futurism.

Megfigyeles Kina
Kína Túlléphet Egy Határt / Fotó: Ai Schools

Az elmúlt két hónapban különböző kínai tartományokban megkezdték a kamerák telepítését. Ezzel hatékonyan kibővítik az ország már jelenleg is hatalmas megfigyelő rendszerét, kiterjesztve az emberek magán szférájának 24 órás megfigyelésére is. Kína már a digitális világon keresztül is felvette a harcot a világjárvánnyal, egy alkalmazás segítségével, amely jelzi a felhasználónak, ha beteg emberrel találkozott és karanténba kell vonulnia.

A lakosság nem örül a szigorításnak

A CNN értesülései szerint az invazív kamerarendszert további automatizálásnak fogják alávetni. A kínai kormány szerint ugyanis ez segít abban, hogy csökkentsék a személyzeti kiadásokat és növeljék a hatékonyságot.

Közelebbről is megismerhetjük a kínai politikai aktivistát, Ai Weiwei-t

A San Francisco-i galérista, Cheryl Haines készített a kínai művészről Ai Weiwei: Yours Truly címmel dokumentumfilmet. A film azok számára is közelebb hozza az ünnepelt művészt, akik eddig nem érdeklődtek iránta. A dokumentumfilm elsősorban a @Large: Ai Weiwei at Alcatraz elnevezésű kiállítás eseményeit mutatja be.

A kínai közösségi hálózat alapján a lakosságban vegyes fogadtatása van az új intézkedésnek, igaz nehéz felmérni a valós reakciókat hiszen Kína erősen cenzúrázza a közösségi médiában a hozzászólásokat. Akadnak, akiknek véleménye mégis eljut a nagyvilághoz. A pekingi Ian Lahiffe szerint ez „a magánszféra hihetetlen lerombolása”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy hatalmas adatgyűjtés. És nem tudom, hogy ez valójában mennyire legális[/perfectpullquote]

– fűzi hozzá az aggódó kínai lakos.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet