Szélsőséges hideg érte el Kelet-Ázsiát, és a Heilongjiang tartományban, Kína legészakibb tartományában található Mohéban az ország valaha volt leghidegebb, -58 fokos hőmérsékletét mérték.

Annak bizonyítására, hogy milyen hideg van, az egyik riporter feltört egy tojást egy lapátra kint – és az azonnal lefagyott. Más jelentések szerint a lakóházak belső falait vastag jégréteg borítja, írja a DailyStar.

Egy lakos még azt is elmondta a kínai médiának, hogy a kezei zsibbadtak 10 másodpercen belül, miután kiment a szabadba. Nem meglepő, hogy a hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy ne menjenek ki a szabadba, és a szénfogyasztás harmadával nőtt.

Mohe, amelyet Kína „Északi-sarkjaként” ismernek, azon kevés helyek egyike az országban, ahol szubarktikus éghajlat uralkodik – közel Szibériához, Oroszországhoz. Mohét az ország leghidegebb városaként ismerik, és a tél általában nyolc hónapig tart.

Vasárnap reggel 7 órakor a helyi meteorológiai állomás -53 C-os hőmérsékletet mért, ami meghaladta a korábbi, 1969-es leghidegebb, -52,3 fokos hőmérsékletet. Mohén péntek óta három egymást követő napon -50 fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet