Több mint ötszáz kínai mozivásznon vetítenek újra filmeket, miután a koronavírus-járvány lecsillapodott.

Kevesen mernek még moziba menni

A kínai állami média, a CGTN bejelentette, hogy 486 mozit újranyitottak pénteken, a látogatottság egyelőre még minimális, mivel az emberek még óvatosak, írja a Variety.

Kínai Mozik Ujranyitnak Koronavirus
Jelenet Az Into The Rainbow Című Filmből / Fotó: Cgtn

Hétfőre már 500 fölé emelkedett az újranyitott mozik száma, de ez csupán az 5%-a a járvány előtti számnak. Eddig összesen 5 tartományban oldották fel a filmszínházakra vonatkozó nyitvatartási tilalmat.

Kína nagyon vevő az európai filmekre, ebben még az USA-t is megelőzi

A kutatás eredményei alapján az európai filmek Kínából származó bevétele 37%-ot tett ki. Ugyanakkor 2017-ben 29 millióról 27 millióra csökkent az európai filmek jegyeladása Amerikában. A latin-amerikai exportpiac 27%-ot tesz ki az európai filmek tekintetében. Úgy tűnik tehát, hogy Kína válhat az európai filmek legnagyobb exportpiacává, amelynek az is oka, hogy az USA-ban csökken az európai filmek iránti kereslet.

A bevételek eddig kevesebb mint 2000 dollárt tesznek ki, de van olyan mozi, ahol egy jegyet sem adtak el. Annak ellenére, hogy a járvány epicentrumában Wuhan városában már nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet.

Kínai filmeket vetítenek elsősorban

A mozikban egyelőre a korábbi sikeres kínai filmeket mutatják be, mint amilyen a Sheep Without A Shepherd című thriller vagy a Spycies animációs film. Egyelőre kevés premierre lehet számítani a következő két hétben. A 2017-es Into The Rainbow című kínai és új-zélandi koprodukcióban készült  film egyike ezen bemutatóknak, amelyet eredetileg január közepén mutattak volna be.

Spycies OFFICIAL TRAILER (2020)

ON DIGITAL 1 JUNE ON DVD 8 JUNE https://bit.ly/SpyciesDVD A visually stunning, action-packed family spy-adventure from the animators of THE SECRET LIFE OF PE…

Lassú még a járvány utáni újraindulás folyamata Kínában, de az emberek már ismét elkezdtek munkába járni. Tehát idővel várható, hogy a mozik látogatottsága is emelkedni fog.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet