Hollywood felkötheti a gatyát, itt van Kína első igazi blockbustere

Hollywoodi filmek látványvilágát idéző kínai film készül Cixin Liu sci-fi író művéből. Jön a The Wondering Eath (Menekülés a Földről) kínai film.

A kínai filmgyártás elsősorban nem a nagyszabású science-fiction filmekről ismert, mégis a The Wondering Eath (Menekülés a Földről) című kínai film a hollywoodi zsánerfilmekkel vetekszik.

A kínai piac az amerikai filmeseknek is régóta potenciális filmforgalmazási területnek számít, ezért igyekeznek a távol-keleti nézők igényeinek megfelelni, hogy minél nagyobb bevételre tehessenek szert. Nem véletlen tehát, hogy egyre több amerikai filmben láthatunk ázsiai származású színészt.

Az új filmcsoda, most mégis megkérdőjelezheti az amerikai filmek hegemóniáját az 1 milliárd lakost számláló országban, hiszen a film előzetese alapján egyértelműen látható, hogy Kína képes felvenni a versenyt az amerikai filmek látványvilágával.

The Wandering Earth című produkció Cixin Liu történetén alapul, amely szerint a Nap vörös óriássá alakul, amely mindent elpusztító katasztrófához vezet a Naprendszerben. Mivel a Föld is lakhatatlanná válik, ezért az emberiség a bolygó elhagyására készül.

Cixin Liu neve a magyar sci-fi rajongók számára is ismerősen csenghet, hiszen A háromtest-probléma című regénye Magyarországon is megjelent.

Az izgalmas sci-fi premierjét jövő februárra tervezik és ha a mozi sikeres lesz lehet, hogy egyre több filmre is rákerül majd a Made in China jelző.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból