Követem Élet + Stílus A kínai hackerek az Egyesült Államokban fejlesztett koronavírus-ellenszer eredményeit...

A kínai hackerek az Egyesült Államokban fejlesztett koronavírus-ellenszer eredményeit vették célba

Promóció

Kínai és iráni hackerek az utóbbi időben új célért küzdenek: igyekeznek megszerezni az Egyesült Államokban fejlesztett lehetséges koronavírus-ellenszer kutatási eredményeit és azokhoz szükséges lépéseket.

Made in…?

Promóció
- Advertisement -

A kínai Wuhanból indult koronavírus gyorsan világjárvánnyá nőtte ki magát, ami emberek millióit késztette otthonmaradásra és elővigyázatosságra. A betegségről még mindig túl keveset tudunk, hetente új tüneteket regisztrálnak, és sok országban az emberek tesztelése is kezdő stádiumban toporog. Ugyan sok nemzet – beleértve Magyarországot is – küzd a fertőzés elleni vakcina megtalálásért, ez nehezebb és hosszadalmasabb procedúrának tűnik, mint gondolnánk. Egyes kutatók szerint akár 12-18 hónapot is igénybe vehet, írja a Futurism. Az antitest-kezelés azonban egy lehetséges iránynak tűnik. 

Kínai és irán hackerek igyekeznek megszerezni a koronavírus elleni vakcina kutatási eredményeit / Fotó: Getty Images

Ugyan míg hírfogyasztóként csak abban reménykedünk, hogy végre legyen valami megoldás, függetlenül attól, hogy kié lesz ez az elsöprő siker, addig a háttérben komolyan értéknek számít, hogy ez a presztízs kinek adatik meg. Geopolitikailag igenis sokat jelent, hogy a vakcina végül Made in U.S.A vagy Made in China “felirattal” jelenik-e meg. A kínaiak mindent megtesznek annak érdekében, hogy megelőzzék a vakcina fejlesztésében a többi nemzetet. Ha kell hackereket is bevetnek ennek érdekében. 

Még nincs bizonyíték

Az Egyesült Államok sajtóorgánumai szerint január óta több helyi intézmény rendszerét feltörték. A cyber-támadások a jelenleg zajló pandémia gyógymódjainak lehetőségeit, nyilvános egészségügyi adatokat, és tesztelési eredményeket vettek célba. A Federal Bureau of Investigation (FBI) és a Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) szerint a támadásokat kínai és irán hackerek végezték. 

A koronavírus újabb táptalaj Kína és az USA rivalizálásához

A koronavírus-járvány újabb tápot ad a Kína és az Egyesült Államok közti rivalizálásához. A történet végén az egyik fél jobban jár majd – kezdi elemzését a CNBC. A feszültség erősödése azzal kezdődött, hogy a felek egymást kezdték hibáztatni a járvány kitörése miatt.

Ugyan a hivatalok ezt illetően nem közöltek pontos bizonyítékokat, Kína máris tagadja a vádakat. Zhao Lijian, kínai miniszter elmondása szerint ilyen pletykák bizonyíték nélküli terjesztése morálisan megkérdőjelezhető.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3