Nézem Képzőművészet A királynő rejtett remekművei először hagyják el a Buckingham...

A királynő rejtett remekművei először hagyják el a Buckingham Palotát 

Promóció

A Buckingham Palota felújítása egyet jelent a királyi galéria remekműveinek ideiglenes áthelyezésével. A 65 alkotás között Rembrandt és Vermeer munkái is megtalálhatók. 

Magángyűjteményből kiállítás

Promóció
- Advertisement -

A londoni Buckingham Palota jelentős átalakításokon és felújításokon esik át. Mindez azonban megköveteli, hogy a királyi család képzőművészeti magángyűjteményét ideiglenesen máshova helyezzék át és először hagyják el jelenlegi helyüket.

Rembrandt, A hajóépítő és felesége (1633.)

A királynő eddig rejtegetett 65 remekműve – köztük Vermeer és Rembrandt munkáit – idén decembertől egészen 2022 januárjáig egy kiállítás keretein belül  lesz megtekinthető. Az alkotások jó ideje csak a palotában tett nyári túrák és a brit királyi család hivatalos vendégei számára voltak láthatók. 

Értékes gyűjtemény

A királynő által birtokolt képzőművészeti remekművek abba a 10 ezer darabos gyűjteménybe tartoznak, amelyek eddig a Buckingham Palota falai között kápráztatták el a látogatókat, ám a a 18. századi épület kiterjedt felújítása miatt ezek az alkotások ideiglenesen egy kiállítótérbe kerülnek át. Az épület restaurálása a feltevések szerint 369 millió fontot vesz igénybe. 

Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét

Normális esetben a brit Buckingham Palotában most is kerti partik egymás utánjai gazdagítanák Erzsébet királynő mindennapjait. A meghívottak, akik korábban pozitív hatást gyakoroltak a közösségre, felszabadultan élvezhetnék a felszolgált, királyi finomságokat, köztük az angol teát, szendvicseket és az elmaradhatatlan fánkokat is.

A királyi gyűjtemény mintegy 7 ezer festményt, 500 ezer nyomatot, 30 ezer akvarell alkotást és rajzot tartalmaz. A The Art Newspaper szerint a fényképekkel, kerámiákkal, szobrokkal, kéziratokkal és koronaékszerekkel együtt a gyűjtemény becslések szerint 10 milliárd fontot ér. A kollekció elsősorban a 20. század előtti művészetre fókuszál, azonban a brit királyi család az utóbbi években a háború utáni, kortárs művekből is beszerzett párat. Ez alól nem kivétel Andy Warhol egyik munkája sem, akinek kiállítása ideiglenesen virtuális módon is megtekinthető a Tate Modern honlapján. A Tate Britain, a palotához hasonlóan jelentős változásokon esik át.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3