Súlyos betegséget diagnosztizáltak Király Lindánál – Ez okozhatja a hízását is

Az énekesnő nagyon privát módon kezeli a betegséget, a családtagjait sem avatja bele a részletekbe. Cisztát találtak Király Linda agyában, emiatt nem tud lefogyni – derült ki a Király család életéről szóló, most megjelent könyvéből.

„Kiderült, hogy az agyalapi mirigyemben növekszik egy ciszta. Most ezt kezeljük. Tehát már tudjuk a hízás fizikai okát, most jön a lelki terápia. Ez megnyugtat, de tisztában vagyok azzal, hogy ötéves tortúrának nézek elébe” – idézi az énekesnő leírt szavait a Bors.

A lapnak nyilatkozott Linda édesapja, aki megerősítette a diagnózist.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Valóban voltak Lindának vizsgálatai, és megállapították, hogy van valami ciszta jellegű az agyában. De az az igazság, hogy ő ezt meglehetősen privát módon kezeli, emiatt nem is igazán folytam bele ebbe a dologba[/perfectpullquote]

– mondta Király Tamás, aki azt is elmondta, hogy lánya már két hónapja Amerikában van, valószínűleg ott kezelteti magát.

A családban nem Linda az első, aki ilyen súlyos betegségben szenved. Sok évvel ezelőtt az édesanya Király Gabi küzdött petefészekrákkal, később pedig Ben lett rákos.

uxHktkqTURBXy8zMjdiYmEzNjdhYWVjMWNlM2VkNjc2ODQzMGM3ZGMyNS5qcGVnkpUDzI3Mi80I180E JMFzQMUzQG8
Király Linda hízását ez a betegség okozhatja / Fotó: feelSOULgood

A Borsnak nyilatkozó háziorvos szerint az agyalapi cisztás betegeken csak műtéttel lehet segíteni.

“Az agyalapi mirigyben jó- és rosszindulatú daganat egyaránt előfordulhat, de az esetek nagy részében jóindulatúak és tünetmentesek. Ha már van tünet – például fejfájás, szédülés, hányás vagy elhízás –, és pár héten belül nincs javulás, akkor műteni kell, még abban az esetben is, ha jóindulatú” – mondta dr. Bense Tamás.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból