Király Viktor, a Megasztár negyedik szériájának győztese, éles kritikával illette a tehetségkutató műsorokat.
Az énekes hangsúlyozta, hogy ezek a műsorok már nem képesek valódi sztárokat kinevelni. A népszerű énekes szerint saját tapasztalatai is alátámasztják ezt az állítást, hiszen a mai napig nem sikerült teljesen megszabadulnia a tehetségkutatós múlt negatív következményeitől.
Kevesen gondolnák, hogy Viktor, aki számos elismerést és sikert tudhat magáénak, időnként kishitűséggel küzd, ami akadályozza szakmai fejlődését.
„Tisztán látom miért alakul ez ki egyeseknél. Ha megnézzük azokat az énekeseket, akik tehetségkutató által lettek ismertek, szinte mind ugyanez van. Kicsit befordulós, folytonos kételyek. Ehhez képest, ha megnézzük azokat az embereket, akik csak kiraktak egy videót, és több százezres nézettségük lett. Szinte egy pillanat alatt a világ tetejére kerültek, el is hiszik magukról, hogy jók. Viszont bennem a mai napig bennem van az érzés…engem zsűriztek: más döntötte el helyettem, hogy jó vagyok-e vagy sem. A média és a műsor el is döntötték, mit kell, hogy képviseljek” – mondta az énekes a Palikék Világa legújabb adásában.
Viktor úgy véli, hogy manapság szinte lehetetlen előre látni, milyen út vezet a hosszú távú sikerhez a zeneiparban, de egy dologban szinte biztos. „A tehetségkutatók ideje lejárt. Ezt ne értse, félre senki, nem akarom, hogy ebből cikk legyen. De az én elméletem szerint a tehetségkutatók aranykora kifutott. Amerikában is ezt lehet látni: 2005-től 2009-ig olyan nevek jöttek ki, mint Adam Lambert vagy Kelly Clarkson, akik máig fennmaradtak. Magyarországon ugyanez van: Caramel, Tóth Vera, Rúzsa Magdi. De ahogy jöttek a következő évadok más lett a hatásuk, már nem termeltek ki igazi sztárokat” – mutatott rá az énekes.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet