A 102 éves Kirk Douglas elárulta a születésnapi kívánságát

Százkettedik születésnapját ünnepelte vasárnap Kirk Douglas amerikai színész-producer, Hollywood aranykorának egyik utolsó élő legendája. Kirk nagyon hálás a sorsnak a csodálatos életért, amelyet élhet, ugyanakkor aggódva tekint a jövő felé.

“A világban zűrzavar uralkodik és a mi feladatunk, hogy rendet tegyünk benne a gyermekeink és az unokáink számára” – mondta a színész a dpa hírügynökségnek adott interjújában.

“Mindennaposak a lövöldözések, az iskoláktól kezdve a zsinagógákig. Az embereket zaklatják, megölik az utcákon. A világ túlságosan megosztott és ezt meg kell szüntetnünk” – hangsúlyozta Douglas.

kirkdouglas
Kirk Douglas fiával, Michael Douglas színésszel / Fotó: MTI

Elmondta, születésnapi kívánságként egy biztonságosabb világot szeretne a jövő nemzedékei számára.

“Rengeteg a gyűlölködés manapság, azt kívánom, hogy az emberek bánjanak egymással szeretettel és tisztelettel” – fűzte hozzá a Golden Globe-díjas színész.

Douglas a New York állambeli Amsterdamban született Issur Danielovitch Demsky néven, egy Oroszországból bevándorolt hétgyermekes zsidó család egyedüli fiaként.

Michael Douglas 101 éves apja társaságában, könnyek között vette át a csillagot

“Nagyon sokat jelent nekem, apa, hogy ma itt vagy” – mondta könnyek között Michael Douglas. Hozzátette: nagyon büszke, hogy az ő fia lehet. A csillaggal a színész és rendező a showbizniszben eltöltött öt évtizedes karrierjét ünnepelte. – kérdezte kacsintva az ünnepségre összegyűlt több száz rajongójától, barátjától és családtagjaitól. Douglas a 2648.

Édesanyja arra tanította, hogy mindig adjon a nála szegényebbeknek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Emlékszem, volt otthon egy apró bádogdobozunk a fal mellett. Ebbe raktuk az adománynak szánt pénzérméket   [/perfectpullquote]

– idézte fel az interjúban, hozzátéve, hogy noha nekik maguknak is alig volt elég pénzük ennivalóra, az édesanyja mindig gondoskodott róla, hogy legyen valami a perselyben.

Jelenlegi mindennapjairól mesélve Douglas elmondta, hogy napközben asszisztensével dolgozik legújabb könyvén.

“Esténként pedig leülünk a feleségemmel, hogy elmeséljük egymásnak a napunkat, vagy együtt felidézzük a régmúlt emlékeit, ez a mi arany óránk” – jegyezte meg a színész.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nincs bakancslistám, csodálatos az életem és fantasztikus a családom. Hálás vagyok mindenért, ami megadatott nekem.[/perfectpullquote]

Douglas menye, Catherine Zeta-Jones színésznő egy megható videóval köszöntötte fel vasárnap apósát.

https://www.instagram.com/p/BrKtvz9hU-w/

“Boldog 102. születésnapot a leggyönyörűbb férfinak. Szeretünk, Kirk” – írta Instagram-bejegyzésében a színésznő.

Több évtizeden átívelő pályafutása során Douglas olyan klasszikusokkal írta be magát a filmtörténetbe, mint a Spartacus vagy A nap szerelmese.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból