Kirúgták, mert Hitlert éltette születésnapja alkalmából a Facebookon

Kirúgtak egy köztisztviselőt Németországban, mert Facebookon boldog születésnapot kívánt Adolf Hitlernek.

Az eset még 2016-ban történt. Az egykori Bundeswehr-katona a közösségi hálón osztotta meg jókívánságait Hitler születésnapjának évfordulójára. A náci vezért “sok német hősének” nevezte.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Függetlenül attól, hogy milyen hangosan keltenek ellened gyűlöletet az emberek, te egész egyszerűen hős voltál sok német számára   [/perfectpullquote]

– fogalmazott a férfi. Majd hozzátette: “Én is kijelentem, hogy támogatlak.”

big 1494539338 image
Nem maradt büntetlenül a születésnapi köszöntés / Fotó: Coub / Tymur Fesenko

A Facebook-poszt felfedezése után még próbaideje alatt felmondtak neki. A hessei közigazgatási bíróság hétfői döntése szerint közszolgálati jogviszonyának megszüntetése törvényes volt.

Kiderült, hogy a férfi korábban a legismertebb neonáci párt, az NPD (National-Demokratische Partei Deutschlands) által szervezett tüntetéseken is részt vett. Az egyik ilyen január 30-án, Hitler 1933-as német kancellárrá kinevezésének évfordulóján volt.

Ebben a cikkünkben azzal a kérdéssel foglalkoztunk, hogy az emberek adnának-e Adolf nevet a gyereküknek, és mi a helyzet a Hitlerrel való viccelődéssel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból