A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal.

Hét albumot jelentettek meg 20 év alatt

A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, majd hívta életre két évvel később a Kistehén zenekart. Kollár-Klemencz László és zenekara azóta hét albumot jelentettek meg, turnéztak Európában és Amerikában és olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Jó csávó a Markó vagy a legutóbbi nagylemezük címadó dala, a Bocsánat.

Kistehén Credit Örsi András Karmatik Print
Kistehén Zenekar / Fotó: Örsi András

Amellett, hogy dalaikat a mai napig rendszeresen idézik, több díjat is beszedtek itthon és külföldön, számos válogatáslemezre felkerültek a nemzetközi zenei porondon. Hamisíthatatlan, pörgős koncertjeik, a humort és az abszurditást sem nélkülöző társadalomérzékeny szövegeikkel, szabad, játékos előadásukkal, közvetlenségükkel gyakran jelentették csúcspontját az átmulatott éjszakáknak.

Közösen született meg a feloszlás mint döntés

Szép volt mind, és igaz, de most a csapat tagjai úgy döntöttek, ideje továbblépni és az eddigi egyik legszabadabb lemezükkel befejezni a Kistehén történetét. A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett: úgy érzik, a Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló- illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat.

… atmoszférában homlokom, sej, a világegyetem …

A szintén szentendrei, 2006-ban megalakult PTL, a legjobb értelemben, kocsma- és világi zene, tangóharmónikával, kisvárosi örömzene, dallamos ritmusos, szentendrei életet lefestő szövegekkel, saját bevallásuk szerint rákkenrollosska egy kis charlestonnal. 2011-ben megjelent első albumuk, a Keletközépeurópai címet viselve tett nagyobb népszerűségre szert mind Szentendrén, mind Budapest eldugottabb underground pubjaiban.

Egymást és a közös játékot azonban töretlenül szeretik és tisztelik. Így a szomorú lezárás helyett inkább a vidámságra helyezik a hangsúlyt és a záróturnén is az a cél, hogy mind a zenekar, mind a közönség még utoljára jót mulathasson a Kistehén koncertjein a Bocsánat dalaival és természetesen a legnagyobb slágerekkel.

Kistehén – Bocsánat

előadó: Kistehén album: Bocsánat (EP, 2018) cím: Bocsánat szöveg: Kollár-Klemencz László zene: Kollár-Klemencz László, Kistehén videoklip: rendezte Kollár-Kl…

Azaz utoljára még együtt bulizhatunk Márkóval, Ferivel, Szájbergyerekkel és a Szomjas nőkkel, mielőtt még mindent elvinne a szél. A Kistehén legénységével a nyáron még néhány fesztiválon találkozhatunk, majd július 30-án, a Budapest Parkban végleg pontot tesznek a történet végére vendégeik társaságában.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet